Cara Hilangkan Gatal Resdung

Siapa kat sini ada Resdung? Kita geng lah nampaknya. Saya newbie dalam resdung. haha boleh gitu ek newbie... Sebelum ni tak pernah terbayang yang diri ni akan dapat resdung yang sampai meleleh teruk dan kesannya sampai ke muka. Mujurlah resdung saya ni tak sedekah jerawat kat saya. Tapi yang peritnya, resdung saya ni hadiahkan rasa gatal-gatal dan merenyam teruk.

Normally rasa gatal-gatal kat muka ni menyinggah bila saya tak jaga pemakanan. Contohnya, makan seafood, makanan berminyak, makanan yang mengandungi gula berlebihan seperti kek, coklat, cookies, ais krim (kesukaan saya semua ni, aduhaiii). Sepatutnya saya perlu kurangkan dan elakkan ambil makanan ni semua. Tapi saya tak mampu! huhu

Seafood bukan favourite saya. Tapi saya suka makan steamboat yang penuh dengan seafoods!

OMG my fav snacks! Tak lengkap hidup tanpa fries!

Disebabkan kulit muka saya ni juga jenis yang sensitif, memang selalu la saya terpaksa hadap gatal-gatal ni semua. Pencuci muka yang dulu saya pakai elok licin kulit muka, sekarang semua kena bertukar kepada yang NATURAL, BEBAS PARABEN, BEBAS SLES. Kalau uols juga mempunyai kulit sensitif dan resdung, wajib lah bertukar kepada pencuci muka dengan ciri-ciri di atas ye untuk elakkan kulit muka uols makin merenyam, merengsa, gatal-gatal dan pedih! huhu
 
 
Okay, nak tau saya gunakan apa?
 
 
 
 
 
Selain daripada 2 jenis pencuci muka yang natural dan organik untik kulit sensitif saya ni, saya juga amalkan mencuci muka dengan Marine Essence Beauty Bar. Sabun Marine Essence ni sangat jimat dan praktikal kerana ia 2 dalam 1 iaitu boleh digunakan di muka dan seluruh badan.

Kebiasaannya saya gunakan sabun ni ke atas kulit muka bila rasa gatal-gatal resdung tu menyinggah. Lepas bilas muka tu, Ya Allah leganya uols! Takda dah rasa gatal-gatal teruk kat muka. Kandungan Minyak Tea Tree yang terdapat pada Sabun Marine Essence ni bertindak membunuh bakteria-bakteria yang terperangkap pada kulit muka.
 
Tiasa lagi rasa gatal-gatal, merenyam atau pedih-pedih pada muka hanya selepas sekali penggunaan.

 
Haa, menggaru-garu lagi ke kulit muka tu?
Sudah-sudah la tu, meh cuba Marine Essence Beauty Bar untuk hilangkan Gatal-gatal Resdung uols tu.
 
 
Harga Marine Essence Beauty Bar

RM 120 sekotak (3 ketul)
RM 40 (seketul)

PERCUMA Postage
PERCUMA COD Seluruh Pasir Gudang

 
Tunggu dulu! Uols inginkan HARGA ISTIMEWA daripada saya? Hubungi saya pada no di bawah ya

 
Fateha Fatin
+6013 7706136

 
 

No comments:

Post a Comment