Cara Bayar PTPTN Secara Online melalui CIMB Clicks

Anda baru nak mula bayar PTPTN? Tak payah pening-pening pergi ke kaunter, ambil nombor bagai. Sekarang ni semuanya di hujung jari kan.
Macam saya , saya pilih medium bayaran melalui online je, iaitu CIMB Clicks. Untuk anda yang bercadang untuk mula bayar PTPTN, boleh ikut steps yang saya sertakan kat bawah ni, okay?

Langkah 1

Pastikan anda tahu jumlah bayaran balik bulanan anda. Kalau dulu ada yang cakap "Takpa ko bayar je RM 50 sebulan, asalkan bayar". Sila jangan ikut dan jangan percaya dengan pesanan macam tu. Nanti anda juga yang perit bila cek-cek akaun tak surut2 hutang. Jadi pastikan bayaran bulanan mengikut jumlah yang telah ditetapkan dan kalau boleh bayar lebih lagi bagus.

Langkah 2

Pergi ke www.cimbclicks.com.my dan LOG IN ke dalam akaun anda. Masukkan USER ID dan PASSWORD.

 

 
Langkah 3

Pilih tab PAY kemudian pilih BILLS.



Langkah 4

Pilih PTPTN-Bayar Balik Pinjaman Pendidikan.
 
 


Satu paparan akan keluar seperti di bawah. Dan anda hanya perlu isikan NO IC PEMINJAM dan NO TELEFON serta JUMLAH BAYARAN BALIK BULANAN.







Klik PROCEED TO PAYMENT untuk proses selanjutnya.


Langkah 5


Tekan Request TAC dan kemudian anda perlu masukkan TAC yang telah dihantar oleh pihak CIMB ke handphone anda.

 

Dan untuk pengetahuan, charge RM 0.53 dikenakan untuk transaction ni tauu.
 

Langkah 6
 

Apabila anda dah masukkan TAC number tu, teruslah tekan CONFIRM dan SELESAI! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Tahniah! Anda sudah pun berjaya melaksanakan salah satu tanggungjawab iaitu membayar semula hutang/pinjaman. Cepat-cepat la kita bebas daripada hutang ya. Nanti tak ada lah nak risau buat loan rumah, nak travel oversea. Gituuu

Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau tentang steps yang saya berikan tu, boleh la tinggalkan feedback atau komen di bawah, okay?


Love,
Fateha Fatin
 

Adakah Anda Mengalami Masalah Senggugut Teruk?

Seksanya nya Senggugut Teruk ni kan. Sekali dia datang, boleh sampai berguling-guling atas lantai. Tak tau nak describe camna feeling dia tuh! Alhamdulillah, I tak alami dah period pain yang teruk dan meroyan setiap bulan.


 
 

Tapi baru-baru ni, I kena period pain agak lemah gak la sampai halfday balik rumah! Pulak tu masa period tu tak lah pakai Premium Beautiful pergi office. Bila dah terasa sakitnya kat office, terus terbayang Long Girdle Premium Beautiful kat rumah. Tak larat nak ke klinik, terus ambil cuti halfday balik rumah dan sarung Premium Beautiful.



Sarung jer Long Girdle PB, Ya Allah! Memang rasa macam dibalut dengan kemas. Selesa betul bila senggugut teruk ni bila kita pakai Long Girdle PB. Terus hilang rasa sakit period pain tu! Terus tetiba rasa macam sihat pun ada! Haha. Masa tu kat rumah, siap boleh makan-makan lagi, dah makan apa lagi, tidur la rehatkan diri. Selesa sangat, tidur nyenyak je pakai PB ni!

Bangun-bangun pulak, memang segar, takda rasa sakit period pain dah! Alhamdulillah. Dan bila I take off the LG, memang agak warm LG tu. Pelik sangat. LG tu warm, tapi kita yang pakai ni, tak kepanasan pun! Kalau tak, takkan lah I boleh tidur dengan nyenyak tengahari-tengahari gitu.

Haaa kalau nak tau, itulah teknologi FIR yang terdapat pada PB ni yang bertindak melancarkan peredaran darah. Fabrik yang sangat selesa sampai tak rasa panas pun pakai PB. Sangat magik!

Selain daripada tu, I nak share sekali kat you all, testimonial client I sendiri merangkap kawan kat uni dulu. FYI, client I ni pun sama, memang menghadapi senggugut teruk sampai selalu loya-loya, pening, nak muntah. Tapi sekarang selepas konsisten pakai Long Girdle PB ni, tersenyum jer. Puas hati sangat sebab period dah takda rasa sakit, sengal-sengal kat pinggang! 



Ya Allah, sememangnya happy for her. Alhamdulillah Allah dah izinkan kita biz dengan menambah nilai hidup orang lain. You all yang ada masalah yang sama why not beri peluang kat diri you all untuk cuba Premium Beautiful ni dan rasai sendiri perbezaannya.


Atasi masalah Senggugut Teruk anda sekarang dengan Premium Beautiful

Fateha Fatin
+6013 7706136

Converse Warehouse Sale 2015

Ulang-alik Taman Molek untuk restock barang Hot Burger, asek ternampak banner Converse Warehouse Sales jerr. So rupanya Sales tu bermula pada 3 hb on the Public Holiday, Thaipusam Day yang mana memang confirm lah berduyun-duyun orang.

I sampai around 10.30 am yang mana pada waktu sales tu baru start. Of course it was very crowded. Tapi tak rasa sangat pun sesaknya. Sebab weolls tak fokus pada sesak, just follow the flow dan mind set ala2 shopping kt kedai biasa which is tak sesak! hehe Guru ku selalu ingatkan yang Allah kan mengikut sangkaan hambanya. :D

Memang sangat excited sebab first time I pergi Warehouse Sale Converse ni. Tapi yang banyak murah2 mostly Everlast items. PRICE REDUCED sangat-sangat! 


Actually I tak minat sangat pun this brand. Tapi dah alang2 murah kan. Memang best sangat beli barang yang murah2 especially discounted items. Lagi best kalau FREE JER! 

So, nak tengok tak apa items yang I sempat grab on the first day of the Sales?!

  Converse handbag at only RM 39.90!

The Muhammad Ali Collection Tee Original Price 100++, sales price, RM 39.90 only!

This one also murah tapi I dah jual pun sebab tetiba rasa sempit for size 6.

Everlast sneakers Original Price RM 95.90, sales price RM 49.90 only!

Everlast Men shoes at only RM 59.90.


Sneakers and Training shoes for men, 2 for RM 50!!

Done untuk 1st visit. Hehe Tapi rasa tak complete selagi tak grab 1 Converse sneakers sebab memang berbaloi kalau beli time ni. So, I pegi lagi tempat nih for 2nd time :)

Converse tee 2 for RM 50!

Everlast tee 2 for RM 60!

My new Converse sneakers Original Price RM 109.90, sales price only RM 79.90 !!

Sangat ramai parents and students borong kasut sekolah okay! So yang ni seperti biasa 2 for RM 50!

Okayyy melampau. Barang I xde lah banyak mana. 2, 3 items je pun. Banyak barang my brother jer. 


So, you all nak tau kat mana Converse Warehouse Sales ni located? Senang sangat, kat belakang Shell yang sebelah Jusco Permas tuhhh.


Alamat:
No 6, Jalan Permas 9/6,
Bandar Baru Permas Jaya,
81750 Johor Bahru,
Johor.

Next time kalau ada lagi, you all boleh try pergi kayy :)

Fatin

Trip Bangkok 2015 Percuma bersama Top Leaders Circle

Sesungguhnya mesti teruja kan kalau dapat tau yang kita layak untuk TRAVEL Oversea for FREE from A to Z with 5 to 6 stars service and treatment! Wahhh

Well, sebagai permulaan 2015 yang semestinya inshaaAllah lebih awesome daripada 2014, pelbagai strategi dan agenda telah disusun supaya our biz journey lebih smooth and success. Selain daripada tu, bila dah bertungkus lumus, memang ada lah rewards nya kan!

Untuk pengetahuan, dalam beberapa bulan lagi TLC akan terbang sekitar Asia pula iaitu ibu negara jiran, BANGKOK! Memang FREE you all. Seperti biasa, trip2 TLC ni, kita hanya perlu sedia passport, diri dan duit shopping! Tak payah duk pening2 pikir nak stay mana, nak sewa transportation apa ke kan, tour guide ke kan. Bila dah dapat tiket FREE ni, all we need to is...

KEEP CALM 
and 
ENJOY at BANGKOK!











Unik nya Bangkok ni kan. Ya Allah, terbayang TOMYAM and nice foods! :D Bes kalau travel ramai2 with 0 cost kan. Nak tau camna nak dapat TRAVEL for FREE bersama TLC? Do contact me ya! 

Fatin
0137706136