Kek Pisang Boss by Duyung Sweets Laling

Haritu I scroll2 newsfeed FB terkeluar pulak lah post pasal Kek Pisang. Nampak exclusive. And paling mengujakan katanya Kek Pisang tu pilihan TMJ, Kek Pisang santapan TMJ lebih kurang gitu lah. hehe. Maklumlah I ni memang pantang tengok makanan, lagi2 yang rare even Kek Pisang je pun. Bila baca2 comments, kek pisang tu dijual dalam 1 size je, iaitu 1 kg. Terus I macam, banyak nyaaa habis ke ni kalau beli sebab kat rumah ni bukan ada yang favourite kek pisang pun.




Tengokkk, exclusive kan packaging dia! Kek pisang jer pun. Tu yang I macam teringin sangat. Terus tengah2 malam I PM owner nya, FB: Duyung Sweets Laling. Order tu open untuk hari Sabtu sebenarnya, tengah2 Jumaat malam tu juga I PM. Lega bila bangun tidur esoknya, cek2 inbox, masih sempat lagi join the list. ahahah. Actually boleh request for delivery ke Pasir Gudang, tapi kebetulan my biz partner lalu area sana, so minta tolong skali lah ambilkan. ahahah. Locationnya, di area belakang Hotel Thistle je. 


Nak tengok rupa dia? 



Tengokkk, cam best kan, siap ada banana slice on top of the cake tu. I xamek lak gambar slice nya haha. Tapi texture dia lembab lah. Kira macam moist cake juga lah. Tak macam selalu kat supermarket tu, kering sikit. Tapi depends on you all prefer yang mana kan. So, kalau ada antara you all yang teringin nak cuba tu boleh la try contact ownernya; FB: Duyung Sweets Laling.


Aura Rezeki Atasi Masalah Resdung

Since macam dapat detect ada resdung ni, baru perasan kulit muka memang sensitif sangat. Syukur I tak da masalah jerawat resdung macam orang lain. Tapi kulit muka I ni sekarang macam agak teruk gak; kering dan mengelupas. Dan rasa macam gatal-gatal, merenyammmm semacam satu muka especially area hidung. Nak kata makan seafood ke apa, tak pula. Tapi tetap gatal.

Bila tak selesa, tetiba datang pula idea untuk i DIY semburan garam Aura Rezeki ni. Senang je pun tau. Jadikan macam face mist atau macam serum mawar tu. Anytime bila rasa gatal2 sebab resdung je, spray terus kat muka, senang kan? Lepas tu masa spray tu, kalau you all memang ada masalah gatal-gatal, kulit kering dan mengelupas macam I ni, memang akan merenyammm sangat rasa dia. Lagi2 kalau u dilute kan dengan concentration yang agak pekat, memang terasa lah pedih dia sikit. Tapi selepas daripada tu, memang rasa lega sangat-sangat. Best sangat-sangat, muka  rasa selesa je. Kulit muka pun rasa tegang.

So, macam mana nak DIY semburan Aura Rezeki utuk resdung ni ya? Jom scroll ke bawah:



  1. Sediakan 1 botol spray kosong yang bersih (I gunakan bekas spray serum mawar).
  2. Tuangkan perlahan2 air mineral/air yang telah ditapis(kalau rumah you all gunakan penapis air) ke dalam botol spray kosong tu tadi.
  3. Ambil 1 sudu kecil garam Aura Rezeki atau mengikut kesesuaian kepekatan yang you all inginkan. (Lagi pekat, boleh jadi lagi pedih/merenyammm bila you all spray ke tempat gatal2 di muka/hidung tu.)
  4. Bacakan Al-Fatihah, Ayat Kursi dan selawat Assyida 3 kali dan tiupkan ke dalam air garam Aura Rezeki tersebut.
  5. Goncangkan sehingga larut.
  6. Semburan Aura Rezeki untuk resdung, sediakan digunakan :)

Selamat Mencuba!

Fateha Fatin
+6013 7706136

Cara Penjagaan Premium Beautiful

Kisah bermula apabila seorang client saya, yang dah miliki Long Girdle(beli daripada agent lain), kemudian contact saya sebab nak tambah piece lain iaitu nak beli Long Bra pula.

Borak punya borak, dia cakap Long Girdle yang dia baru beli beberapa bulan tu dah mula mereput, koyak sana sini. Saya pun risik-risik lah bagaimana cara dia jaga dan cuci Premium Beautiful nya tu. Rupa-rupanya, tengok lah jawapannya... hehe



Alhamdulillah setakat ni my clients yang lain tiada masalah PB baru pakai beberapa bulan jadi rosak. Sebab mereka semua mengikut cadangan saya yang hanya gunakan Premium Beautiful Natural Wash (PB Wash) untuk cuci PB.

PB Wash ni memang khas untuk cucian Premium Beautiful dan juga sesuai untuk pakaian-pakaian yang eksklusif yang memerlukan extra care. PB Wash membantu dalam memastikan PB anda bersih, lembut dan memberi haruman yang menyegarkan. Penggunaan PB Wash juga dapat mengelakkan fabrik PB daripada mengecut, meregang mahupun luntur warna.


Untuk mencuci PB, anda hanya perlu gunakan cucian tangan. Dilarang menggunakan mesin basuh kerana sikhuatiri boleh mengakibatkan struktur PB seperti tetulang patah/lari kedudukan dan fabrik boleh rosak seperti koyak/tercarik.

Cara-cara menggunakan PB Wash:
  1. Tuangkan 1-2 penutup botol PB Wash ke dalam air dan rendamkan PB you all. Dilarang sama sekali untuk masukkan apa2 peluntur tambahan ke dalam air rendaman PB Wash!
  2. Bersihkan secara lembut pada bahagian yang kotor selama 15 minit.
  3. Bilas sekurang-kurangnya 3 kali dengan air bersih. (Jangan perah pulas-pulas kasar dengan tangan).
  4. Anda boleh juga gunakan tuala yang kering dan tekapkan pada PB yang dah dibilas tadi untuk menyerap semua kandungan air.
  5. Kemaskan bentuk pakaian dalam kepada bentuk asal.
  6. Keringkan PB anda di tempat yang berangin(seperti bawah kipas) dan kering serta jauh daripada sinaran matahari (Sinaran matahari boleh mengganggu fungsi FIR yang terdapat pada PB).
 
Tips:
  1. Perhatikan air rendaman, kalau keruh semacam, tu petanda toksin dari badan anda telah dikeluarkan. Keadaan ini normal terjadi untuk pada awal-awal pemakaian PB. Lama kelamaan, bila dah berkurang toksin dari badan, air rendaman PB akan jadi jernih jeee.
  2. Jangan sesekali seterika PB untuk tujuan nak cepat kering yaaa


Kesimpulannya, PB ni kalau kita jaga betul, memang boleh tahan sehingga 10 tahun pun dalam keadaan yang sama macam pertaman kali beli dulu.

Untuk anda yang bakal memiliki PB, pastikan anda dapatkan juga PB Wash ya. Elakkan sama sekali menggunakan detergant lain kerana ini boleh merosakkan fabrik dan juga fungsi FIR pada PB.
 
Nak dapatkan PB Wash anda? Whatsapp terus no di bawah ya
 
Fateha Fatin
+6013 7706136
 

Personal Coaching bersama Mentor

Lama rasanya tak update kat sini tentang aktiviti-aktiviti biz Premium Beautiful I ni kan. Well, masa Ogos lepas, I sempat dapat FREE Personal Coaching daripada my mentor yang turun dari KL. Thank you Kak Isma sebab dah singgah Pasir Gudang dan sampaikan ilmu untuk kita. Masa tu kitorang makan lunch dekat restoren my bos kat tempat kerja, yang baru je beroperasi. hehe. Lokasi nya ialah di Restoran Ayam Kampung, sederet AmBank Taman Bukit Dahlia dan berhadapan dengan KPJ Pasir Gudang. Kalau you all nak merasa Ayam Kampung dan Udang Galah, jemput la singgah sini yaaa. hehe.




Anyway, best sangat sebab sambil2 lunch pun sempat dapat explanation tentang Plan 1 Tahun TLC daripada my mentor. Sebelum ni macam blur2 sikit tapi Ya Allah, mudah je rupanya Plan 1 Tahun TLC ni bila dengar sendiri direct daripada Kak Isma. 




Dengan Plan 1 Tahun TLC ni bonus pertama dalam akaun bank you all, memang RM14,000++ lah jawabnya. Belum lagi masuk untung runcit setiap satu set Premium Beautiful yang terjual! Haha. Syoknyaaaa. Kira sendiri lah berapa income usahawan baru yang follow Plan 1 Tahun TLC ni kan! Ni I tak cerita lagi FREE Trip yang you all boleh qualify kalau follow Plan ni. Lepas tu dengan Awards bagai yang you all akan achieve! Ya Allah. Memang COMBOOOOO sangat. Kerja setahun pun tempat kerja kita cuma boleh provide Annual Dinner takpun Family Day kan? Kalau company I pulak, hehe no comment. 

Bestkan Plan 1 Tahun TLC ni, you all yang nak tahu lanjut mengenai Plan ni, contact I segera ya. Let's make your first 5 Figure income!
Whatsapp me at +013 7706136

Kebaikan Aura Rezeki

Alhamdulillah, baru beberapa bulan start biz Aura Rezeki, permintaan menjadi-jadi. Tak pernah surut. Masa prepare mandian garam tu, minta details2 dengan Allah apa yang kita mahukan ya. Semakin ramai juga customers yang sudah merasai perubahan positif pada diri masing-masing. Banyak feedback positif dan testimonials yang I terima from my customers:


Fyi, Aura Rezeki bukan untuk ladies je tau. Lelaki pun harus amalkan sama. Sebab tak kira laki ke pompuan, semua pun ada positif and negatif kan. Jadi, semua orang sesuai amalkan mandian garam assyifa Aura Rezeki ni. Macam customer I sorang ni, seorang lelaki. Lepas amalkan mandian Aura Rezeki, ada yang tegur, muka nampak lebih awet muda, badan lak tak rasa letih pun, segar jee. Dengan izin Allah juga, sales this guy sentiasa ada. Tak de dah istilah tenggelam timbul.



Customer yang sorang ni pula merupakan stokis salah satu skincare lightening and mask yang tengah meletop2 sekarang. Alhamdulillah, bila aura diri mula membesar, mudah je menjadi money magnet kan. Hari2 ada sales. Allah memberi rezeki dengan asbab. Bagi uols yang sedang jalankan biz, memang digalakkan sangat amalkan mandian garam untuk buang aura2 negatif tu.

Pernah tak dengar masalah orang cakap "kedai sy orang tak nampak". "Saya bukak kedai xda orang singgah". Salah satu sebab nya mungkin kurang marketing. Kedua, mungkin juga masalah ni berkaitan "mistik". Ketiga, mungkin juga kerana aura diri yang menguncup sebab terlalu banyak negatif dalam diri. Alhamdulillah lepas amalkan garam assyifa Aura Rezeki ni jualan pisang goreng akak ni mula dipandang dan laris. Semuanya atas izin Allah. Kita cuma perlu usaha sahaja.



Ada tak antara you all yang sedang mencari salah satu cara memperbaiki diri? Atau mengalami masalah yang sama macam customers2 kat atas ni? Lets try usaha dengan cara mandian garam assyifa. Setiap pembelian 1 botol Aura Rezeki, anda layak menerima Serum Mawar secara PERCUMA. Contact I untuk dapatkan details lanjut mengenai Aura REZEKI +6013 7706163