FIFFY Warehouse Sales 12 - 13 Dis 2015

FIFFY Warehouse Sales kini open to public! I memang suka ke baby fair. Barang2 baby comel2 dan disebabkan I masih single, jadinya boleh la belikan untuk anak sedare atau anak2 member ke kan. Excited la bila dapat tau Warehouse ni dekat2 Pasir Gudang je, di Bandar Seri Alam. Cuci mata tengok ads ni jap:

Baby wear yang murah2 dari RM 5 (photo credit: FB FiffyBaby)





 
Baby Care: (photo credit: FB FiffyBaby)



 
Full address:
 
FIFFY WAREHOUSE
21, Jalan Bukit 5,
Kawasan Perindustrian MIEL,
81750 Bandar Seri Alam,
Masai, Johor.

 

Converse Warehouse Sale 8 - 13 Dis 2015

Converse Warehouse Sale datang lagi untuk hujung tahun 2015. I dah pergi pada hari ke-2. Masa tu weekdays siang, jadi tak berapa ramai orang, dan tak bersesak-sesak. Untuk kali ni, location Warehouse dah berubah sikit. Tapi sebelah-sebelah tu juga lah. Dekat belakang Shell Jusco Permas tu.

Kali ni walaupun I pergi baru hari ke-2, nampaknya macam kurang pilihan especially bahagian kasut yang 1 RM 30, 2 RM 50. Tak macam last time, memang syokkkk. Kali ni nampaknya macam banyak choice pada pakaian. Jeans perempuan pun murah, Lee Cooper, 2 for RM 80. I nak grab, tapi risau tak sesuai cutting sebab tak boleh fitting kat sini. Sweater Everlast pula 2 for RM 150. Sweater Converse 2 for RM 180. I tak beli lagi, sebab nak tunggu last day ke, mana tahu lg murah. hehe.
Memang takda 1 pun item untuk I kali ni. Boring takkk. haha I cuma belikan untuk adik-adik je beg sekolah dan pencil case. 




Bag sekolah Everlast: RM 39.90 each. Pencil Case Everlast: RM 19.90 each. Untuk ibu bapa atau adik2 kat luar sana, boleh la beli kasut sekolah dan beg sekolah kat sinii sehingga 13/12/2015 ni yaa. Alamat penuh boleh refer kat bawah:)


CONVERSE WAREHOUSE SALES
No. 12, Jalan Permas 9/6,
Permas Jaya, Masai,
Johor.

Set Bersalin Terbaik dan Mudah

Selain amalan jamu dan minuman herba yang lain, ibu-ibu yang sedang berpantang juga disarankan untuk mengamalkan pemakaian bengkung. Bengkung bersalin membantu untuk ibu-ibu mendapatkan kembali bentuk badan asal. Ramai yang amalkan pemakaian bengkung tradisional yang lilit2 tu.

Namun demikian, zaman sekarang ni kebanyakan ibu-ibu ada yang terpaksa berpantang sendiri. pemakaian bengkung lilit2 mungkin agak sukar bagi ibu-ibu yang berpantang sendirian tanpa bantuan oaring lain.



Tahu tak ibu-ibu, Premium Beautiful korset juga sesuai digunakan semasa berpantang?
 
 
 
Tak kisah samada ibu-ibu bersalin normal mahupun czer memang sesuai sangat pakai PB ni asalkan ibu2 kena pastikan luka bersalin tu sudah kering. Normally bagi yang bersalin normal, 3 hari hingga seminggu dah boleh mula pakai Premium Beautiful. Bagi yang bersalin czer pula, bila luka sudah mula kering dalam 2 minggu atau pun bergantung pada diri masing2, boleh la sarung Premium Beautiful ni.


 
Kenapa anda perlu pakai Premium Beautiful corset sebagai set berpantang?

 
Bagi yang belum tahu, PB ni terdiri daripada 3 helai iaitu Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle. Bagi ibu yang bersalin, PB yang terdiri daripada teknologi far Infra Red (FIR) ni membantu dalam membakar lemak dan mengempiskan perut yang menggeler selepas bersalin.

Hasilnya cepat dan berkesan, asalkan ibu-ibu hanya perlu pakai PB selama 8 jam sehari secara konsisten. Pemakaian nya pun mudah, macam baju dalam biasa, sarung, dan kancing. tak perlu lilit2 dan tak perlukan bantuan dari orang lain.



Selain daripada tu, setiap helaian PB juga ada keistimewaan nya yang tersendiri. Macam Long Bra, ia membantu dalam mengelakkan bengkak susu serta merangsang pengeluaran susu ibu. Mesti seronok baby bila susu ibu meriah kan (ibu2 juga boleh consume BV Alfalfa pada masa yang sama untuk menggalakkan pengeluaran susu).


 
Untuk waist nipper pula ia membantu untuk menyokong tulang belakang ibu. Kadang2 bila baby menyusu lama, ibu2 boleh rasa sakit belakang kan? Jadi sarung jelah waist nipper ni untuk kurangkan rasa sakit belakang. Boleh dipakai sambil tidur malam tau. Waist nipper juga membantu untuk membentuk pinggang agar lebih ramping, mengempiskan perut yang buncit dan menghilangkan kesan stretchmark.



Stretchmark bersalin juga akan mula pudar dengan pemakaian PB serta ditambah dengan pemakaian sabun Marine Essence. Selain daripada tu, baby yang mengalami masalah kuning juga boleh ikhtiar dengan dibalut dengan Waist Nipper PB yang mempunyai fungsi Far InfraRed Rays ni. InshaaAllah masalah kuning tersebut akan mula berkurang.

 

 
Kelebihan long girdle bagi ibu yang sedang berpantang ialah dapat melancarkan darah nifas. Long girdle juga membantu untuk menyokong Rahim selepas melahirkan anak serta menstabilkan hormon. Yang paling best, secara tidak langsung, punggung juga akan lebih terbentuk dan cantik dengan pemakaian Long Girdle PB secara konsisten. Takda lagi masalah punggung jatuh selepas melahirkan :)
 
 

 
Ingin dapatkan set berpantang Premium Beautiful?
Hubungi saya segera untuk ketahui PROMOSI terkini
 
 
Fateha Fatin
+6013 7706136

Review: Zawara Coffee, Bukit Jelutong

Selama ni memang tahu pasal Zawara Coffee ni, tapi tak ambil port sangat sebab kat JB takda. Kat JB cuma ada butik Zawara je. Hehe. Bila mentor biz announce ada O Group session kat Zawara Coffee, terus macam excited, ON je lah! Paling best O Group kami tu schedule mula dari 9am. Memang sesuai sangat lah untuk mulakan hari dengan coffee tu kan.

FYI, I gerak dari JB dari 4am tau untuk O Group session tu. Ingatkan sampai 9am tapi rupa2nya, terawal sejam, 8am dah sampai area Bukit Jelutong. Memang mudah sangat nak pergi Zawara Coffee ni kalau dari JB. Bersebelahan juga dengan Masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong. Nampak masjid tu, you all boleh la slowkan sikit kenderaan dan ambil kiri yaa, dari Jauh dah nampak Zawara Coffee tu hah.



Nak cerita sikit experience masa 1st time try coffee-coffee kat sana. Mula2 we all PB Angels ambil location meja depan sebab ingatkan space nya limited area depan dan luar(tepi) je. Rupa2nya belakang pun ada, lebih cozy tapi kurang pencahayaan sikit lah waktu siang2. So area belakang tu sesuai untuk lepak2 chit chat santai2. Since we all sume nak buat discussion, kita pilih tempat yang terang sikit, di area macam kat bawah ni. (I tertarik dengan props belakang tu, machine apa tu ekkk haha).



Before start O Group, masing2 pergi order dulu. Self service ya, order kat kaunter. Since namanya pun Zawara Coffee, jadi menu yang wajib dicuba especially waktu pagi, semestinya lah Coffee yang rare sikit daripada biasa. So masa order tu, I order Buttersotch Machiatto, RM 12 per cup. Terus bayar ya dan dapat macam satu tools ni, I pun xtau nama. Agak rare juga ni, sebab normally kalau makan kat restoran lain, button ni atas meja kan, untuk kita panggil waiter ke, etc... Tapi kat Zawara Coffee, this tool you akan pegang dan haruslah alert dengan "beep" or "ring" sound camtu lah. Bila keluar bunyi tu, maksudnya, order you all dah ready dan boleh la ambil kat kaunter :)



Buttersotch Macchiato yang I cuba ni, sedap tapi susah nak describe, I macam kurang sense nak detect butterscotch nya. hehe. Apa2 pun rasanya tetap nice dan buat I segar sepanjang hari. 



Okay, dah dapat coffee, masing2 dah boleh fokus dengan meeting, conducted by our mentor, CDM Kak Izyan. Kak Izyan sampaikan amanat our top mentor, CDM Kak Salha Zain, sempena final lap OSAKA. Ya Allah, tinggal lagi 21 hari je ni. Wajib buang mindset negatif, jalan terus, lakukan sehabis baik, inshaaAllah kita pun akan dapat yang terbaik! You all yang nak tau lanjut camna kami buat online biz dan capai income 5 angka serta melancong percuma tu, boleh la whatsapp2 I ya. Dekat blog ada my contact no :)




Dah selesai O Group session, I  ambil peluang untuk take away sikit foods and coffee. Masa tu xtau napa xtengok menu lain kecuali Buffalo Chicken Wings ni. Tak perasan pulak kalau ada pasta2, sebab mind dah focus kat Chicken Wings ni. lagi2 menu ni asik lalu lalang je ads dia kat newsfeed FB I dari semalam. hehe. Lepas tu, order pulak coffee lain, Caramel Macchiato. Memang tak tidur lah jawabnya sampai dua cup haaa bedal dalam satu hari. So, ni la my quick lunch sebelum bergerak ke Studio for photoshoot. Sedap sangat, rasa nya different dari kebanyakan yang selalu makan (BBQ la, honey, etc..). Zawara punya ni, rasa paling ketara dia pedas dan masam. 



After all, menu kat Zawara Coffee setakat yang I cuba, tak mengecewakan dan berbaloi. Banyak lagi menu2 sedap yang wajib try dekat sana. Kalau lah ada kat JB ni, memang jadi one of my fav spot la for chilling! You all mana yang belum cuba, especially macam I ni yang jauh kat Johor, yang memang takda Zawara Coffee ni kat JB, bebila ke area Shah Alam ke, Bukit Jelutong ke, boleh lah you all singgah. So kat bawah ni, I bagi address nya untuk you all waze:



ZAWARA Coffee, Bukit Jelutong
1-G-04, Jalan  Bazar U8/101,
D' Vida, Bukit Jelutong,
40510 Shah Alam,
Selangor.

Kek Pisang Boss by Duyung Sweets Laling

Haritu I scroll2 newsfeed FB terkeluar pulak lah post pasal Kek Pisang. Nampak exclusive. And paling mengujakan katanya Kek Pisang tu pilihan TMJ, Kek Pisang santapan TMJ lebih kurang gitu lah. hehe. Maklumlah I ni memang pantang tengok makanan, lagi2 yang rare even Kek Pisang je pun. Bila baca2 comments, kek pisang tu dijual dalam 1 size je, iaitu 1 kg. Terus I macam, banyak nyaaa habis ke ni kalau beli sebab kat rumah ni bukan ada yang favourite kek pisang pun.




Tengokkk, exclusive kan packaging dia! Kek pisang jer pun. Tu yang I macam teringin sangat. Terus tengah2 malam I PM owner nya, FB: Duyung Sweets Laling. Order tu open untuk hari Sabtu sebenarnya, tengah2 Jumaat malam tu juga I PM. Lega bila bangun tidur esoknya, cek2 inbox, masih sempat lagi join the list. ahahah. Actually boleh request for delivery ke Pasir Gudang, tapi kebetulan my biz partner lalu area sana, so minta tolong skali lah ambilkan. ahahah. Locationnya, di area belakang Hotel Thistle je. 


Nak tengok rupa dia? 



Tengokkk, cam best kan, siap ada banana slice on top of the cake tu. I xamek lak gambar slice nya haha. Tapi texture dia lembab lah. Kira macam moist cake juga lah. Tak macam selalu kat supermarket tu, kering sikit. Tapi depends on you all prefer yang mana kan. So, kalau ada antara you all yang teringin nak cuba tu boleh la try contact ownernya; FB: Duyung Sweets Laling.


Aura Rezeki Atasi Masalah Resdung

Since macam dapat detect ada resdung ni, baru perasan kulit muka memang sensitif sangat. Syukur I tak da masalah jerawat resdung macam orang lain. Tapi kulit muka I ni sekarang macam agak teruk gak; kering dan mengelupas. Dan rasa macam gatal-gatal, merenyammmm semacam satu muka especially area hidung. Nak kata makan seafood ke apa, tak pula. Tapi tetap gatal.

Bila tak selesa, tetiba datang pula idea untuk i DIY semburan garam Aura Rezeki ni. Senang je pun tau. Jadikan macam face mist atau macam serum mawar tu. Anytime bila rasa gatal2 sebab resdung je, spray terus kat muka, senang kan? Lepas tu masa spray tu, kalau you all memang ada masalah gatal-gatal, kulit kering dan mengelupas macam I ni, memang akan merenyammm sangat rasa dia. Lagi2 kalau u dilute kan dengan concentration yang agak pekat, memang terasa lah pedih dia sikit. Tapi selepas daripada tu, memang rasa lega sangat-sangat. Best sangat-sangat, muka  rasa selesa je. Kulit muka pun rasa tegang.

So, macam mana nak DIY semburan Aura Rezeki utuk resdung ni ya? Jom scroll ke bawah:



  1. Sediakan 1 botol spray kosong yang bersih (I gunakan bekas spray serum mawar).
  2. Tuangkan perlahan2 air mineral/air yang telah ditapis(kalau rumah you all gunakan penapis air) ke dalam botol spray kosong tu tadi.
  3. Ambil 1 sudu kecil garam Aura Rezeki atau mengikut kesesuaian kepekatan yang you all inginkan. (Lagi pekat, boleh jadi lagi pedih/merenyammm bila you all spray ke tempat gatal2 di muka/hidung tu.)
  4. Bacakan Al-Fatihah, Ayat Kursi dan selawat Assyida 3 kali dan tiupkan ke dalam air garam Aura Rezeki tersebut.
  5. Goncangkan sehingga larut.
  6. Semburan Aura Rezeki untuk resdung, sediakan digunakan :)

Selamat Mencuba!

Fateha Fatin
+6013 7706136

Cara Penjagaan Premium Beautiful

Kisah bermula bila seorang client I, yang dah ada Long Girdle(beli daripada agent lain), kemudian contact I sebab nak tambah piece lain iaitu nak beli Long Bra pula. Borak punya borak, dia cakap Long Girdle yang dia baru beli beberapa bulan tu dah mula mereput, koyak sana sini. I pun tanya2 lah camna cara dia jaga, basuh camna kan. Rupa2nya, tengok lah jawapannya... hehe



Alhamdulillah setakat ni my clients yang lain tiada masalah PB baru pakai beberapa bulan jadi rosak. Sebab they all semua hanya gunakan Premium Beautiful Natural Wash (PB Wash) untuk penjagaan. PB Wash ni memang khas untuk cucian Premium Beautiful dan juga sesuai untuk pakaian-pakaian yang eksklusif yang memerlukan extra care. PB Wash membantu dalam memastikan Premium Beautiful bersih, lembut dan memberi haruman yang menyegarkan. Penggunaan PB Wash juga dapat mengelakkan fabrik PB daripada mengecut, meregang mahupun luntur warna.


Untuk mencuci PB, you all hanya perlu gunakan cucian tangan. Penggunaan mesin basuh boleh mengakibatkan struktur PB seperti tetulang patah/lari kedudukan dan fabrik boleh rosak seperti koyak/tercarik.
Cara-cara penjagaan Premium Beautiful menggunakan PB Wash adalah seperti di bawah: 
  1. Tuangkan 1-2 penutup botol PB Wash ke dalam air dan rendamkan PB you all. Dilarang sama sekali untuk masukkan apa2 peluntur tambahan yaaa ke dalam air rendaman PB Wash!
  2. Bersihkan secara lembut pada bahagian yang kotor selama 15 minit.
  3. Bilas sekurang-kurangnya 3 kali dengan air bersih. (Jangan perah dengan tangan).
  4. You all hanya perlu gunakan tuala yang kering dan tekapkan pada PB yang dah dibilas tadi untuk  menyerap semua kandungan air.
  5. Kemaskan bentuk pakaian dalam kepada bentuk asal.
  6. Keringkan PB you all di tempat yang berangin(bawah kipas) dan kering serta jauh daripada sinaran matahari (Sinaran matahari boleh mengganggu fungsi FIR yang terdapat pada PB).

Tips:
  1. Perhatikan air rendaman, kalau keruh semacam, tu petanda banyak sangat toksin kat badan you all, so tu lah toksin yang dikeluarkan oleh PB ni. Ni normally terjadi untuk yang awal2 pakai PB. Nanti bila dah lama2, kurang dah toksin tu, air rendaman akan jadi jernih jeee.
  2. Jangan sesekali seterika PB you all sebab kononnya urgent, nak cepat kering yaaa. 


Kesimpulannya, PB ni kalau kita jaga betul, memang boleh tahan lebih 3 tahun dalam keadaan yang sama macam 1st time beli tauuu. Untuk you all yang bakal memiliki PB, sila consider untuk dapatkan sekali PB Wash ya. Elakkan sama sekali menggunakan detergant lain sebab ni boleh merosakkan fabrik dan juga fungsi FIR pada PB. Tak kurang daripada tu, ada juga clients yang cakap nak guna air biasa je, tak nak guna PB Wash (mungkin kes nak jimat?). Well, untuk bersihkan toksin2 yang dikeluarkan dan melekat pada PB selepas pemakaian, you all memang memerlukan hanya PB Wash. Tak perlu pencuci mahupun peluntur tambahan yaaa.

Untuk you all yang baru memiliki PB atau yang sudah habis stok PB Wash, boleh contact I segera untuk dapatkan PB Wash:

+6013 7706136
Fateha Fatin

Personal Coaching bersama Mentor

Lama rasanya tak update kat sini tentang aktiviti-aktiviti biz Premium Beautiful I ni kan. Well, masa Ogos lepas, I sempat dapat FREE Personal Coaching daripada my mentor yang turun dari KL. Thank you Kak Isma sebab dah singgah Pasir Gudang dan sampaikan ilmu untuk kita. Masa tu kitorang makan lunch dekat restoren my bos kat tempat kerja, yang baru je beroperasi. hehe. Lokasi nya ialah di Restoran Ayam Kampung, sederet AmBank Taman Bukit Dahlia dan berhadapan dengan KPJ Pasir Gudang. Kalau you all nak merasa Ayam Kampung dan Udang Galah, jemput la singgah sini yaaa. hehe.




Anyway, best sangat sebab sambil2 lunch pun sempat dapat explanation tentang Plan 1 Tahun TLC daripada my mentor. Sebelum ni macam blur2 sikit tapi Ya Allah, mudah je rupanya Plan 1 Tahun TLC ni bila dengar sendiri direct daripada Kak Isma. 




Dengan Plan 1 Tahun TLC ni bonus pertama dalam akaun bank you all, memang RM14,000++ lah jawabnya. Belum lagi masuk untung runcit setiap satu set Premium Beautiful yang terjual! Haha. Syoknyaaaa. Kira sendiri lah berapa income usahawan baru yang follow Plan 1 Tahun TLC ni kan! Ni I tak cerita lagi FREE Trip yang you all boleh qualify kalau follow Plan ni. Lepas tu dengan Awards bagai yang you all akan achieve! Ya Allah. Memang COMBOOOOO sangat. Kerja setahun pun tempat kerja kita cuma boleh provide Annual Dinner takpun Family Day kan? Kalau company I pulak, hehe no comment. 

Bestkan Plan 1 Tahun TLC ni, you all yang nak tahu lanjut mengenai Plan ni, contact I segera ya. Let's make your first 5 Figure income!
Whatsapp me at +013 7706136

Kebaikan Aura Rezeki

Alhamdulillah, baru beberapa bulan start biz Aura Rezeki, permintaan menjadi-jadi. Tak pernah surut. Masa prepare mandian garam tu, minta details2 dengan Allah apa yang kita mahukan ya. Semakin ramai juga customers yang sudah merasai perubahan positif pada diri masing-masing. Banyak feedback positif dan testimonials yang I terima from my customers:


Fyi, Aura Rezeki bukan untuk ladies je tau. Lelaki pun harus amalkan sama. Sebab tak kira laki ke pompuan, semua pun ada positif and negatif kan. Jadi, semua orang sesuai amalkan mandian garam assyifa Aura Rezeki ni. Macam customer I sorang ni, seorang lelaki. Lepas amalkan mandian Aura Rezeki, ada yang tegur, muka nampak lebih awet muda, badan lak tak rasa letih pun, segar jee. Dengan izin Allah juga, sales this guy sentiasa ada. Tak de dah istilah tenggelam timbul.



Customer yang sorang ni pula merupakan stokis salah satu skincare lightening and mask yang tengah meletop2 sekarang. Alhamdulillah, bila aura diri mula membesar, mudah je menjadi money magnet kan. Hari2 ada sales. Allah memberi rezeki dengan asbab. Bagi uols yang sedang jalankan biz, memang digalakkan sangat amalkan mandian garam untuk buang aura2 negatif tu.

Pernah tak dengar masalah orang cakap "kedai sy orang tak nampak". "Saya bukak kedai xda orang singgah". Salah satu sebab nya mungkin kurang marketing. Kedua, mungkin juga masalah ni berkaitan "mistik". Ketiga, mungkin juga kerana aura diri yang menguncup sebab terlalu banyak negatif dalam diri. Alhamdulillah lepas amalkan garam assyifa Aura Rezeki ni jualan pisang goreng akak ni mula dipandang dan laris. Semuanya atas izin Allah. Kita cuma perlu usaha sahaja.



Ada tak antara you all yang sedang mencari salah satu cara memperbaiki diri? Atau mengalami masalah yang sama macam customers2 kat atas ni? Lets try usaha dengan cara mandian garam assyifa. Setiap pembelian 1 botol Aura Rezeki, anda layak menerima Serum Mawar secara PERCUMA. Contact I untuk dapatkan details lanjut mengenai Aura REZEKI +6013 7706163



Serum Mawar: Penyelesaian Masalah Kulit Muka Kering

Kat Pasir Gudang, Johor ni, memang panas sejak Ramadhan dulu. Hujan sekejap2 je. Panas punya pasal memang membuatkan kita bergantung kat aircond for almost 24 hrs. Bayangkan lah, kat office aircond tu direct ke diri I, kat kereta pula, memang sah-sah kita akan On aircond kan.. Tak cukup tu, sambung pula kat rumah. Memang kulit ni terdedah aircond.

Pernah tak you all rasa, bila terdedah kat aircond ni, kulit rasa kering jeee? Pastu akan mengelupas. Tak selesa sangat. Sabar jelah kan. I pun sama, lately ni, suffer from Dry Skin. Sudahlah kita ni memang always bergantung kat moisturizer and lotion, bila ditambah dengan keadaan cuaca sekarang yang panas dan kering, memang perlukan extra skincare.

Ada la few products yang I guna, tapi tak semua praktikal untuk bawa ke mana je kan. Lagi2 bila kita asek tukar2 handbag, boleh terlupa lah kalau nak bawa semua skincare kita tu kan. Sejak ada Serum Mawar ni, memang praktikal. 


Murah ditambah lagi FREE je dengan setiap pembelian GARAM ASSYIFA AURA REZEKI, boleh lah standby banyak2 kat office, kat kereta, kat handbag kan.
Bila rasa kulit cam kering, spray je terus direct ke muka. Biarkan dia kering sendiri. Selain daripada tu, kalau kita rasa ngantuk ke, lesu ke time driving atau buat kerja kat office tu, boleh lah spray juga. terus segar bugar nanti jadinya. Bau nya pun sangat wangi. Fresh bau rose. Suka sangat lah guna Serum Mawar ni yang bersih dan suci tanpa bahan kimia ni.

Selain mengatasi masalah kulit muka kering, serum mawar ni pun membantu menganjalkan kulit dan membuatkan wajah nampak lebih awet muda. Seri pun naik sebab mawar ni memang terkenal dengan fungsi menaikkan seri wajah. Nak kesan lagi best? You all simpan lah serum mawar ni dalam peti ais, dan sembur masa sejuk2 tu, dengan cara ni, membantu mengecilkan pori2 kat muka :)

Best sangat kan? You all yang ingin dapatkan Serum Mawar ni, boleh contact I segera. 
+6013 7706136

Review: Handsocks Muslimah

Assalam you all. Dah lama banget tak update blog ni. Banyak nak update. Mana yang review, mana yang berkaitan biz lagi :) Memang best bila dapat sharing ngan you all. Mana tahu kot2 minat kita sama, kot2 you pun tercari2 benda yang sama kan. Hopefully memberi manfaat kan..

So this time I nak review berkenaan few brands of Handsocks yang I try baru2 ni. Actually I still lagi cuba berjinak2 pakai handsocks. 

Masa Ramadhan lepas, I join perjumpaan From Gaza With Love di Johor Bahru, khas untuk ibu bapa penaja anak yatim di Gaza. Nak dijadikan cerita, masa tu nak Solat Maghrib berjemaah. Memang masa pergi I siap2 pakai jubah, socks semua dengan niat nak mudah dan terus solat tapi at the same time still bawa telekung sebab I tahu I tak pakai handsocks, risau terbuka aurat. Penyudahnya, masa solat tu, memang I sarung jugalah telekung. 

Masa tu terus terbuka hati nak cari handsocks, senang bila nak solat2 kat luar.. dan aurat lebih terjaga. Syukur, datangnya feeling ni. Dah lama tercari2 feeling ni. Tapi memang susah... Alhamdulillah perjumpaan ni asbabnya. Sejak dari tu I start shopping2 cari handsocks. Tapi kebanyakan yang jual kat luar semuanya melekap habis, nampak bentuk lengan. Tercari2 juga yang longgar.

Tiba-tiba I teringat yang I ad friends kat FB yang jual handsocks. Ya Allah memang syok rasaaaa. Sebab mudah je. I stalk2 lah sikit and terus PM direct owner. So hasil pencarian I, ad dua brands yang memang menarik minat I untuk yang baru2 nak start ni :)

1) ROCK SOX



Masa beli Rock Sox tu sebab cantik sangat, I terus beli dua. Harga pun affordable. Lepas tu masa dapat parcel macam terkejut gak. Tak sangka handsocks tu packaging dalam pinky pouch ni. Memang cantikkk. Semangat plak rasa nak pakai. haha


Sooo, ni la rupa Rock Sox tu. Yang ni namanya Rock Sox Jannah 2.0. Cantik kan... siap ada cute pin yang memang dah melekat kat situ.. Material yang selesa dan longgar. Tak nampak shape lengan. Masa I beli tu, I ctc sis Ana Zawiyah kat FB. She is the owner of this brand. I pun stalk juga IG @rock_sox masa tu :)


2) AMOI MUSLIMAH HANDSOCKS



Tetiba addiction kat handsocks menjadi-jadi. haha. Tu yang in one week I borong almost 6 pairs (lagi satu yang biasa je brand from Egypt, selesa tapi melekap). In the same week, I teringat lagi sorang FB friend I, Muhammad Hafiz Azmi yang menjual handsocks from brand AMOI MUSLIMAH. 

Memang affordable sangat2. Design yang ada flower ring ni 1 pair cuma RM 11. Masa I beli tu, ada promo, beli 3 dapat 1 FREE gift. Dah alang-alang murah, beli lah terus 3 pasang kan and I pun taknak lah tanya FREE gift tu apa. Biar lah surprise. boleh gitu? haha. Alhamdulillah, masa dapat parcel tu memang puas hati sangat... Cek2 dapat mini tasbih, cute jee so letak dalam kete lah tasbih ni, boleh standby zikir2 dalam kete ke kan.. gitu.. hehe


Apa tunggu lagi you all, especially yang memang pengguna handsocks, try lah these brands.. Buat tambah2 collection handsocks kan.. :)

DIY Foot Spa - Rendaman Kaki Aura REZEKI

Ada tak antara you all yang kerja nya memerlukan berdiri setiap masa? Ataupun memerlukan banyak pergerakan? Mesti otot2 kaki lenguh kan, penat je, kaki pun boleh jadi cramp kan. Kalau balik kerja petang-petang tu, I selalu terbayang-bayang buat rendaman kaki dalam air suam separuh besen, ditambah dengan bunga2 atau lemon. So refreshing!


credit: www.gardenista.com

Tapi disebabkan kat rumah I my mom tak tanam pokok bunga, dan kalau ada pun bunga2 kat rumah nenek tu, macam sayang jee nak petik kan, jadi I prefer untuk lakukan rendaman kaki menggunakan Garam Assyifa Aura REZEKI. Lebih jimat dan boleh dilakukan pada bila2 masa sahaja.


credit: www.acupuncture.com.cy


Aura REZEKI merupakan garam bukit yang telah diadun dengan aroma mawar, membuatkan kita rasa macam sedang berada di spa sambil buat rendaman kaki 2 dalam 1; rendaman dengan air garam dan rendaman dengan kelopak mawar. Secara tak langsung you all akan mendapat dua manfaat daripada garam dan mawar seperti membersihkan kotoran-kotoran dan menyingkirkan toksin di kaki, serta menyegarkan.



Kekerapan mengamalkan rendaman kaki Aura Rezeki dapat mengembalikan kesegaran anda sambil membantu:
  1. Melancarkan peredaran darah seluruh badan.
  2. Membantu membuang toksin dari badan.
  3. Melegakan kesakitan otot, lenguh-lenguh, sakit-sakit sendi, sengal-sengal dan kekejangan otot kaki.
  4. Mengurangkan kesakitan dan keletihan kaki setelah seharian berdiri dan berjalan.
  5. Membantu merawat tumit kaki yang merekah.
  6. Mengurangkan pening, migrain, angin, lemak
  7. Menghilangkan gatal-gatal, kaki berair (kulat air), kaki pecah, kaki berbau
  8. Melancarkan perjalanan darah, mengurangkan toksid, lemak/kolestrol di samping mengaktifkan perjalanan darah.
  9. Mengurangkan kesakitan dari sakit gout

Contact I segera untuk dapatkan set rendaman kaki Aura Rezeki yang jimat ni.
PERCUMA Mistral Roses (Serum Mawar).


Fateha Fatin
+6013 770 6136

Serum Mawar Aura Rezeki

Salam Ramadhan Mubarak semua :)


Cuaca Ramadhan memang agak panas kan. Ada tak antara you all ni yang lesu je sepanjang berpuasa harini? Alhamdulillah, hari pertama berpuasa ni, I sihat jer, bertenaga, kurang letih. Nak tau salah satu rahsia nya?? 




 
Sekarang memang tak boleh miss untuk spray Mistral Roses ni ke muka. Ibarat face mist lah. Serum Mawar, Mistral Roses by Aura Rezeki ni diperbuat daripada bahan yang bersih dan suci secara homemade tanpa bahan kimia. Jadi kita boleh gunakan tanpa ragu-ragu dan boleh bawa solat :)

Kelebihan Mistral Roses Aura Rezeki:

£ Bahan bersih dan suci
£ Tiada bahan kimia
£ Kesegaran yang berpanjangan
£ Mengecilkan pori-pori di wajah
£ Menggebukan dan menganjalkan kulit wajah
£ Haruman mawar yang sangat menawan
£ Terapi minda dan menghilangkan stress
£ Menaikkan seri dan aura wajah
£ Melambatkan proses penuaan
Dapatkan Mistral Roses secara PERCUMA

Tau tak, sebenarnya you all boleh dapatkan Serum Mawar Mistral Roses 35ml secara PERCUMA jer dengan setiap pembelian Garam Mandian Assyifa Aura Rezeki atau pun Garam Mandian Premium Lady Millionaire. Hubungi saya untuk info lanjut mengenai Aura Rezeki dan Lady Millionaire.



Tapi untuk you all yang nak dapatkan Mistral Roses ni secara berasingan pun boleh. Harganya pun sangat-sangat berpatutan...
 

35 ml - RM 15

65 ml - RM 25


Jangan biarkan wajah anda kusam dan tiada seri. Dapatkan Serum Mawar Aura Rezeki sekarang...
 
 
Fateha Fatin
+6013 7706136

Garam Mandian Aura Rezeki

 
Anda tertanya-tanya apakah itu Aura Rezeki?
Tak syirik ke produk ni?
Bukankah rezeki Allah telah tetapkan?
Haa jangan salah faham ya Aura Rezeki merupakan garam bukit yang telah melalui proses pembersihan, pengeringan dan diadun bersama aroma mawar seterusnya diruqyah dengan doa Assyifa'.

Inilah yang membezakan Garam Mandian Aura Rezeki dengan garam bukit lain. Bauan nya sahaja wangi dan menenangkan. Alhamdulillah, dengan mengamalkan garam mandian ini, banyak perkara positif telah berlaku pada diri saya dan customers sekalian.
 


Sebotol Aura Rezeki mengandungi 900++ gram garam mandian dan Percuma Serum Mawar 35ml (kecil) dengan setiap pembelian sebotol Garam Mandian Aura Rezeki

Kelebihan dan Keistimewaan yang bakal anda peroleh dengan amalan Garam Mandian Aura Rezeki

 


"Mandian Garam Aura REZEKI pada setiap pagi selama 21 hari berturut-turut, diikuti dengan NIAT yang dihajati, InshaaAllah dengan IzinNya perkara yang baik-baik datang kepada kita tanpa disangka, dan ini termasuklah REZEKI"


Testimonials dan Feedback Pengguna







Dapatkan Garam Assyifa Aura Rezeki sekarang, hubungi no di bawah

Fateha Fatin
+6013 7706136