Min Cha Milk Tea : Teh Tarik Garam Buluh


Min Cha dirumuskan dengan Daun Teh Hitam berkualiti premium dan Garam Buluh untuk memberikan rasa unik yang tersendiri, berbeza dengan teh tarik biasa yang anda pernah nikmati. Minuman yang beraroma, bertekstur halus dan berkrim menambat citarasa semua dan memberi pengalaman indah lagi memukau ketika anda menikmatinya. Penggemar teh tarik, anda harus cuba!
 
 
5 Kebaikan lain Teh Hitam
 
1. Membantu memulihkan masalah penghadaman.
2. Mengurangkan kadar kolesterol.
3. Membantu mengurangkan masalah asma.
4. Mengurangkan risiko sakit jantung.
5. Alternatif yang baik untuk gangguan usus.


 
 
 
 Fazura pun minum Min Cha tau! Anda nak fefeeling macam Fazura? Haruslah pekena Min Cha!

 
 

 Antara kelebihan Min Cha ialah:


- Tiada tambahan gula
- Tiada perasa mahupun pewarna tiruan
- Mengandungi khasiat garam buluh
- Sumber antioksidan yang baik
 
Harga Min Cha

 


Sekotak Min Cha mengandungi 20 sachets, harganya ialah RM 39 sahaja. Beli 2 kotak, RM 77 dan FREE Postage. Amacam? Jom cuba
dan nikmati kelazatan Min Cha hari ini. Whatsapp terus untuk order.

Drink Like A Celebri-Tea
 
 
Fateha Fatin
+6013 7706136
 

Korset Pengantin Paling Selesa

Rata-rata bakal pengantin perempuan mesti mempunyai masalah yang sama kan?
Makin dekat nak majlis, makin menjadi-jadi nafsu makan nya... Setuju?
Stress betul rasa...

Risau baju kahwin yang dah fitting tu asek kena alter je sebab tak muat
Risau berganda takut tak sempat nak nampak slim dan dan yakin di Hari Bahagia... huuu

Dah jangan nak pening-pening
Saya tahu anda mesti dah ada bengkung sekarang kan?
Amacam selesa ke? Berlipat tak bengkung tu?

Panas tak bengkung yang anda sedang pakai tu?
Adakah anda rasa anda berjalan seperti robot apabila pakai bengkung tersebut?

Haaa kalau bengkung anda ada ciri-ciri di atas nampaknya memang dah sampai masanya anda perlu bertukar kepada Premium Beautiful sebelum terlambat!

Kerana apa?
Saya cakap berdasarkan pengalaman saya pakaikan PB kepada ramai bakal pengantin.
Mereka pun sebelum ni mengeluh masalah yang sama seperti di atas.
Akhirnya, Premium Beautiful juga yang menjadi pilihan mereka.
Puas hati, dan paling penting lebih YAKIN menempuh Hari Bahagia!
 
 
 

Ingat lagi masa ni, malam sebelum nak nikah esok paginya. Sempat juga saya tunaikan hajat bakal pengantin yang nak pakai Premium Beautiful. Walau sebelum ni dah pakai bengkung yang beli kat luar tu, kurang puas hati katanya! Jadi memang betul-betul last minute nak dapatkan PB masa ni hehe... Rezeki pengantin, mujur PB Expert ada set dalam tangan pelbagai saiz tau.

 Malam ni masa fitting kan PB, cuba la sarung sekali baju pengantin. Terkejut! MashaaAllah kain baju pengantin tu siap makin longgar kat pinggang.
Padahal semalamnya baru je pegi alter kat bridal. Happy tak terkata lah!
  
 
 
Alhamdulillah, dapat luangkan masa ke jemputan kahwin my client ni. Look at her! Bentuk dan postur badan cantik dan kemas dengan baju pengantin! Yang pasti takda panas-panas, takda rimas-rimas dan takda senak-senak tau!
 
====================================================

 
Dah lama dari zaman sekolah lagi my client ni dok survey Premium Beautiful. Dia kata masa tu ramai cousin-cousin semua pakai PB masa majlis kahwin. Jadinya bila dah ada bajet ni, alang-alang lagi dua bulan nak kahwin, terus my client dapatkan siap-siap Premium Beautiful Elegance. Yelah PB Elegance ni lagi lembut dan sejuk tau material nya! Bestttt sangat!
 
 

Wow! So stunning kan masa wedding day nya! Masa ni majlis di buat di kawasan terbuka. Di Bukit Layang-Layang, Pasir Gudang. Kalau ikutkan kawasan tu sangat la lapang dan panas terik! Tapi pengantin ni steady je walau pakai korset kat dalam. Mujur dah pilih PB tau. Selesa dan boleh senyum lebar sepanjang majlis. hehehe

====================================================
 

My client ni takda masalah perut buncit pun tau. Cuma kurang shaping je. Dua bulan sebelum majlis saya pakaikan satu set Premium Beautiful depan ibu nya, terkejut dan excited sangat ibu nya tengok anak gadis ni. Dia komen, "haaa.. baru cantik ada bentuk badan macam ni" hehe Terus Nampak pinggang kerengga!



Thank you pengantin dah jemput saya ke majlis! Look at her! Cantik sangat dan berseri-seri! Dua-dua sama padan.

====================================================
 

Bakal pengantin yang seorang ini pula ialah my ex colleague, last jumpa 7 tahun lepas... Hehe (ni yg best bila buat bisnes ni boleh sambung silaturrahim yg dah lama terpisah). Rupa-rupanya diam-diam ya Aini dah stalk tentang Premium Beautiful ni.

Akhirnya lagi 2 bulan nak majlis, terus contact saya nak pakai juga PB walau dah cuba-cuba bengkung lain sebelum ni... hehe Kan dah cakap, PB ni korset dan bengkung No 1 Pilihan Bakal Pengantin.


====================================================

Anda pula bagaimana?
Nak nampak cantik, rasa selesa dan yakin sepanjang Hari Bahagia?
Jangan tunggu lagi, dapatkan set PB anda hari ini.
 

 
Fateha Fatin
+6013 7706136

Mulakan Pagi Anda dengan 3 Perkara Ini




Nak mulakan hari dengan minda dan jiwa positif? Jom lakukan 3 perkara ini sebaik sahaja bangun dari tidur. Lakukan semasa uols masih di atas katil lagi tau. Tak ambil masa lama pun. Beberapa minit je :)

1. Jangan tengok handphone (unless part alarm je). Dan jangan terus buka social media scroll sana sini. Risau terbaca post yg negatif, dah pagi2 kita sumbat minda dan jiwa kita dgn perkara negatif. Dilarang keras!

2. Pejam mata, letakkan tangan kanan di dada kiri, senyum paling lebar dan penuh rasa happy sambil ucap Alhamdulillah, syukur kat Allah kerana diberi peluang untuk bernafas lagi harini, syukur atas segala nikmatnya (sebut terus 10 perkara yg kita syukuri tu)

3. Minta dgn Allah apa yg kita nak, samada ia target untuk harini atau target sebulan atau jangkamasa panjang. Visualize, pejam mata sambil bayangkan yg kita dah dapat pun apa yg kita minta tu. Lakukan affirmation setiap pagi.

Dah lakukan 3 perkara di atas?
Ibadat yang Wajib jangan pula ditinggal, solat Subuh ;)

Love,
Fateha Fatin

Resipi Overnight Oats untuk Sahur dan Diet

Sebenarnya saya ni tak berapa nak makan oats sangat. Tapi disebabkan kat dapur tu ada pula balance sikit oats, apa lagi kita cuba-cuba jelah buat Overnight Oats ni. hehe Lagipun bahan-bahan dan cara buat nya mudah sesangat, just tuang-tuang gitu. Tambah pula dengan bulan Ramadhan sekarang ni kan, sesuai sangat bila dah prepare siap-siap overnight oats, boleh la makan time sahur nanti.

Bahan-bahan nya pun simple je uols. Boleh je nak tukar-tukar dgn apa je yang ada kat dapur tu hehe. Macam saya, saya gunakan:

1. Oats
2. Yogurt (any brand and any perisa pun boleh)
3. Potongan buah, saya guna manga je (uols boleh juga try strawberry and all the berries, epal, kiwi, pisang, kekacang macam badam atau walnut dan sebagainya la ikut suka dan kreativiti masing2 hehe)
4. Chia seeds (optional)



Cara nak sediakan Overnight Oats sangat lah mudah:
 
1. Sediakan glass jar
2. Masukkan oats dalam 4-5 sudu (atau ikut kesesuaian bekas yang uols gunakan)
3. Tuangkan yogurt untuk lapisan pertama
4. Untuk buat layer seterusnya, masukkan lagi oats dan selang seli dengan yogurt
5. Tuangkan lagi yogurt pilihan uols
6. Akhir sekali, masukkan manga dan taburkan sedikit chia seeds
7. Masukkan dalam peti sejuk dan simpan semalaman

Hasilnya macam kat bawah ni, uols boleh ambil semasa bersahur supaya boleh kenyang lebih lama puasa esok harinya hehe

 


Selamat mencuba!
 

Buffet Ramadhan Johor 2017 - Tanjong Puteri Golf Resort

Salam Ramadhan semua

Bila tiba Ramadhan, mesti ada yang suka cuba-cuba menu buffet di luar kan? Selalunya hotel atau restoren akan buat early bird promotions sebulan sebelum Ramadhan gitu. Tapi masa tu kita ni tak berapa nak hirau, tak da perasaan tengok buffet tu suma. Makanya terlepas la harga jimat early bird.


Dah mula puasa baru lah menjejes airlioq tengok pakej2 buffet tu. So untuk Ramadhan kali ni, kita baru cuba 1 pakej buffet ramadhan sekitar Pasir Gudang di Tanjong Puteri Golf Resort. Pengalaman selalu makan kat sini not bad sesedap tau rasa dia.
 
So kita pun calling2 la TPGR untuk booking dulu. RM 78 x 6 pax dewasa. Kanak-kanak lupa berapa rate nya hehe . Since rumah dekat je tak sampai 5 minit dah sampai, kita pergi lagi 10 minit berbuka je hehe. Sampai-sampai pula, memang surprise la sebab tak penuh orang sangat kali ni. Atau mungkin sebab kita pergi on weekdays kan. Maybe weekends penuh tak pasti la.
 
 
Sebelum azan, siap2 lah amek sikit2 dulu kan, kita macam biasalah, memang segala sup dan bubur kita amek dulu hehe. favourite lah katakan. So far yang ada masa tu, Sup daging yang ni sedap gila! mushroom soup dan bubur asyura.
 
 
 
 
 
Tak berapa nak sempat snap menu haha sebab teruja sangat kot tengok makanan. Hidangan secara buffet ada, yang ala-ala stall pun ada. Buffet nya banyak juga ada masakan melayu dan kampong.

Ada juga counter dessert macam kek dan kuih semua tu, tapi kita tak ambil pun. haha Stall ABC, aiskrim pun ada, just request staff tu akan buatkan ABC untuk kita. Tapi paling win TEH TARIK dia weh! Ya Allah sedap gila! haha. Dia tarik kaw kaw depan2 kita.

Stall untuk makanan yang bbq, bakar dan ala-ala masakan panas/goring pun ada tau. Ni kita belanja sikit la menu yang sempat ambil di bahagian stall nya. Semua sedapppp. Especially beef tu laaa mmg favourite la. Sos nya semua sedap lah bagi kitorang ni. Kambing pun ada tapi kita tak makan kambing. Sekian. hehe

Ayam tandoori
Capati
Sate ayam
Sosej
Beef slice (sedapppp)
 
 
Dah habis makan? Apa lagi, bayar lah bil haha.
Kat bil tu ada juga alamat dan contact no Tanjong Puteri Golf Resort tu ya kalau uols nak booking.
 
So uols ada yang dah berbuka buffet ramadhan sekitar Johor Bahru tak?
Boleh tinggalkan komen mana tau kita boleh cuba juga ;)

 

Iklan Raya Premium Beautiful Elegance 2017

Tiap tahun kita dok nanti Iklan Raya mana yang best kan? hehe
Uols dah tengok Iklan Raya Premium Beautiful Elegance ni?
Kalau belum, sila lah klik PLAY je pada video di bawah okay?
 


 
Best? Lawak kan? hahah
Kemain eh pakcik-pakcik, abang-abang tu geram ya.
Amboiii sangat nih!
 
Ngeri sungguh uols kalau beraya dengan lemak botingkek
Segan, malu hilang confident!
Jadinya apa perlu uols buat?
#Selamattt kan raya mu!
 
Tak tau cara nya?
 
Mudah je, uols boleh contact saya: +6013 7706136 untuk Free fitting dan booking Premium Beautiful.
 
Untuk uols yang pertama kali dengar tentang PB, ia terdapat dalam dua jenis iaitu:
 
 
Premium Beautiful Classic
 
 
 
Premium Beautiful Elegance
 
 
 
Uols suka yang mana satu?
Kalau dah suka, jangan tangguh lagi, #Selamattt kan diri, kengkawan, kakak dan adik-adik uols sekarang!
 
Jangan risau bab harga. Kita ada beberapa cara bayaran tau.
Dan Promo Khas untuk Raya 2017, uols boleh pakai PB dengan bulanan RM 100 sahaja!
 
Apa tunggu lagi tu? Set PB Ansuran amat terhad!
Capai fon, buka whatsapp. Text saya sekarang tau!
 
 
Fateha Fatin
+6013 7706136
 
 

N'licious Pengurai Lemak

Anda dah pernah dengar produk terbaru keluaran SHOM ni?
N'licious atau Pengurai Lemak ni sangat istimewa kerana ia telah dirumus khas dengan 118 jenis buah-buahan, sayur-sayuran, herba dan cendawan.
 
 


Selalu makan luar dan makan fast food
Macam saya sendiri, yang selalu terlupa nak ambil buah sebelum/selepas makan, memang perlu sangat ambil N'licious ni. Lagi-lagi kalau sering makan luar atau makan fast food, memang harus lah jawabnya consume N'licious supaya badan kita terima nutrient yang mencukupi! Bila zat dan nutrient mencukupi, mestilah kulit pun jadi lebih sihat, lembut dan flawless.


N'licious sebagai Pengurai Lemak
Dan paling best, N'licious ni bertindak sebagai Pengurai Lemak. Ini sangat penting supaya apa yang kita makan tu lebih mudah dicerna dalam molekul2 yang kecil. Jadi dapat lah elakkan perut rasa macam kembung atau sebu sebab penghadaman tak lancar kan.
 
Secara tak langsung, dapat kurangkan perut buncit! hehe Best kan! Memang dah jadi favourite saya la N'licious ni sekarang.

Sedap dan mudah dimakan
N'licious ni berbentuk liquid yang agak pekat dan rasanya masam. Memang tak muak langsung! Sesuai sangat untuk anda yang tak suka consume tablet atau susu/protein bagai. kadang tu kan, 1 sachet ni pun rasa macam nak lagi, nak lagi! Memang sedap lah!

Cara consume nya pun sangat mudah. Anda boleh terus koyak sachet dan minum atau pun boleh bancuh dengan air masak sahaja.



 
 
 
 
Feedback Pengguna N'Licious



Dapatkan N'licious sekarang pada harga pengenalan Istimewa!
 
 
Fateha Fatin
+6013 7706136