Premium Beautiful Harga Murah 2017




Anda dah tahu dan dah lama survey Premium Beautiful? Tak sabar nak pakai PB? Boleh direct contact saya, Fatin +6013 7706136 untuk ketahui Promosi Premium Beautiful terkini dan booking set PB anda sekarang.

=============================

Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan ataupun korset yang telah lebih 20 tahun berada di pasaran Malaysia.
 
Apakah ciri-ciri istimewa Premium Beautiful yang menjadikan ia pilihan utama wanita di Malaysia?



Premium Beautiful kini terdapat dalam dua jenis iaitu, Classic dan Elegance. Seperti gambar yang di bawah, PB Classic adalah yang warna hitam dan PB Elegance yang warna kelabu. 

Kedua-dua PB Classic dan PB Elegance masih lagi mengekalkan ciri-ciri keistimewaan yang sama iaitu:




Perbezaan Premium Beautiful Classic dan Premium Beautiful Elegance
 
Perbezaan antara PB Classic dan PB Elegance ialah pada fabriknya dan reka bentuk di mana PB Elegance lebih lembut selembut sutera dan sejuk ibarat "aircond bergerak". Rekabentuk nya juga lebih elegant dengan renda-renda berwarna kelabu yang lebih menyerlah.

Cadangan Pemakaian
 
Untuk anda yang mengalami masalah badan besar, berat badan berlebihan dan ingin hilang inci, anda bolehlah dapatkan PB Classic dahulu kerana fabrik nya yang lebih melekap di badan dan secara tidak langsung mempercepatkan proses pembakaran lemak.

Untuk kesan optimum, pemakaian PB haruslah konsisten selama 8 jam sehari. Setelah anda kehilangan inci dan mendapat bentuk badan yang diidamkan, anda boleh bertukar atau dapatkan set tambahan PB Elegance yang sememangnya lebih lembut macam sutera, sejuk dan membantu mengekalkan bentuk badan baru anda tersebut!

Untuk anda yang sememangnya berbadan kecil, dan pemakaian PB atas dasar masalah kesihatan, anda juga disarankan untuk terus dapatkan PB Elegance.

Wajah-wajah Ceria Premium Beautiful!
















 
Feedback dan Testimonial Premium Beautiful
 






Harga Premium Beautiful
Harga Premium Beautiful adalah berbeza mengikut saiz. Untuk ketahui saiz PB anda, beberapa ukuran bahagian badan diperlukan. Anda boleh rujuk link di bawah untuk langkah-langkah mengambil ukuran Premium Beautiful.


Dan khas untuk anda, yang ingin dapatkan Harga Premium Beautiful pada harga istimewa, saya nak tawarkan promosi hebat, REBAT DISKAUN...

RM 150 untuk 1 set Premium Beautiful
RM 400 untuk 2 set Premium Beautiful


Cara Pembayaran Premium Beautiful

Sekiranya anda dah setuju untuk dapatkan Premium Beautiful, terdapat beberapa cara pembayaran yang fleksible iaitu melalui;

Cash
Credit Card
Ansuran Bulanan


Hubungi saya pada no di bawah untuk ketahui cara pembayaran dengan lebih lanjut.


Fateha Fatin
+6013 7706136

Drummer Reunite

Hi uols, lama tak update blog kan, kali ni kita nak share sikit tentang jamming session cum mini reunion dengan kenalan female drummers Mac lepas. 

Actually kitorang ni kenal dah almost 2-3 tahun juga. Pernah plan nak jumpa dan jamming sama tapi selalu tak jadi. haha Yelah sebab nya selalu clash masa dan masalah jarak.

Antara kitorang ni ada yang dari KL dan Johor. Jadi nak setting masa tu agak payah. Dan kali ni pun kebetulan saya oustation urusan kerja di Shah Alam, alang-alang tu selit masa sekejap la jamming suka-suka je uols. Kemain sambil menyelam minum air kan. haha Actually, ada lagi ni sebenarnya female drummers lain yang tak dapat join sebab yang ni memang unplanned pun. Jadinya, mana yang sempat jelah ya kali ni.



Introduce to you drummer power dua orang ni, yang tengah tu Kak Begum. Drumming relax je, tapi power. Eh orang lama ni! Memang happening sangat la bila ada akak ni. Yang hujung kanan tu, Mieza, yang ni power habis, kalau ada terceper masa drumming tu memang dia pandai cover baik punya. 




Yang best nya Mieza boleh pulak main lagu fav kita malam tu, Careless Whisper by Seether! haha kita nak main lagu ni pun tak lepas lagi padahal takda lah susah mana rasanya kot. Kita je yang tak reti sebenarnya. haha Malam tu kita ada record juga few videos, once dah ready nanti kita boleh share ke uols ya kalau berminat nak tengok la hehe



Okay, yang si comel ni pula Sirhan, anak kepada kak Begum. Ingat lagi masa kita jumpa Sirhan ni dia baby-baby lagi... comel habis, sekarang membesar dengan handsome dan bijaknya, haha. Speaking London dan baik je dengar kata. Pandai pulak tu dia berjoget-joget time orang tengah jamming. haha

Berangan jap... kalau ada anak lelaki pun kita nak dedahkan sikit dengan muzik. What instrument ya? Ermmm i think Violin lah, macam David Garrett! OMG so cute and talented tau masa David kecik-kecik dlu! hahaha uols tak tau siapa tu? Cuba la google okay!

Love,
Fateha Fatin

N'licious Pengurai Lemak

Anda dah pernah dengar produk terbaru keluaran SHOM ni?
N'licious atau Pengurai Lemak ni sangat istimewa kerana ia telah dirumus khas dengan 118 jenis buah-buahan, sayur-sayuran, herba dan cendawan.
 
 


Selalu makan luar dan makan fast food
Macam saya sendiri, yang selalu terlupa nak ambil buah sebelum/selepas makan, memang perlu sangat ambil N'licious ni. Lagi-lagi kalau sering makan luar atau makan fast food, memang harus lah jawabnya consume N'licious supaya badan kita terima nutrient yang mencukupi! Bila zat dan nutrient mencukupi, mestilah kulit pun jadi lebih sihat, lembut dan flawless.


N'licious sebagai Pengurai Lemak
Dan paling best, N'licious ni bertindak sebagai Pengurai Lemak. Ini sangat penting supaya apa yang kita makan tu lebih mudah dicerna dalam molekul2 yang kecil. Jadi dapat lah elakkan perut rasa macam kembung atau sebu sebab penghadaman tak lancar kan.
 
Secara tak langsung, dapat kurangkan perut buncit! hehe Best kan! Memang dah jadi favourite saya la N'licious ni sekarang.

Sedap dan mudah dimakan
N'licious ni berbentuk liquid yang agak pekat dan rasanya masam. Memang tak muak langsung! Sesuai sangat untuk anda yang tak suka consume tablet atau susu/protein bagai. kadang tu kan, 1 sachet ni pun rasa macam nak lagi, nak lagi! Memang sedap lah!

Cara consume nya pun sangat mudah. Anda boleh terus koyak sachet dan minum atau pun boleh bancuh dengan air masak sahaja.



 
 
 
 
Feedback Pengguna N'Licious



Dapatkan N'licious sekarang pada harga pengenalan Istimewa!
 
 
Fateha Fatin
+6013 7706136
 

Pengenalan kepada Celgynic Gold (Fat Shooter)

Sel yang sihat akan memberi impak positif kepada kesihatan yang baik. Celgynic Gold dirumus dengan kombinasi instimewa Lesithin dan herba tradisional yang tidak ternilai khasiatnya iaitu Lingzhi, Cordyceps, Goji Beri, Ginseng Amerika dan Duzhong.
 

 

Kandungan dan Khasiat  Celgynic Gold
 
Image result for Egg Yolk
 
Lecithin daripada kuning telur kaya dengan nutrient penting seperti Choline. Choline amat penting dalam fungsi mental dan perkembangan otak. Meningkatkan daya tumpuan dan kebolehan pembelajaran lebih meningkat.
 
 
Tujuan utama saya consume Celgynic adalah sebab di atas. Maklumlah, saya ni kuat pelupa. Apa yang berlaku siang hari, malam harinya pun belum tentu saya mampu ingat tau. Anda ada tak yang pelupa tahap macam saya ni?

 

Image result for lingzhi
 
Lingzhi yang terkandung dalam Celgynic Gold membantu dalam meningkatkan fungsi imun dengan merangsang sel-sel darah putih. Ia bertindak sebagai antibakteria dan menghalang pertumbuhan bakteria dan virus.

 
Bila dah namanya menghalang pertumbuhan bakteria dan virus, memang sesuai sangat untuk anda yang selalu terkena demam atau selsema. Anda perlukan perlindungan dalaman sekiranya anda seorang yang senang dijangkiti penyakit. Setuju?

 
Image result for cordyceps

Cordyceps secara tradisinya dianggap sebagai ejen utama bagi memulihkan tenaga, menggalakkan panjang umur dan meningkatkan kualiti hidup. Ia juga membantu dalam menguatkan sistem imun dan meningkatkan stamina serta membaik pulih sistem pernafasan.


 
Untuk anda yang selalu rasa letih disebabkan aktiviti harian, dan supermom di luar sana, jangan biarkan badan lunyai tau. Tingkatkan kembali stamina dan sistem imun dengan mengamalkan celgynic Gold. Yang kerap diserang semput atau asthma juga boleh cuba Celgynic Gold!
 
 
Image result for American Ginseng Root

Ginseng Amerika terkenal dengan kebaikannya dalam meningkatkan sistem imun, menghalang pertumbuhan tumor dan meningkatkan prestasi serta kesihatan mental.

 
 
Image result for goji berry

Goji Berry mengandungi sumber vitamin C dan serat yang tinggi dan kalori yang rendah. Ia juga kaya dengan antioksidan yang menyumbang kepada kesihatan mata.

Mujurlah jumpa Celgynic Gold ni yang sangat bermanfaat untuk saya yang rabun ni kerana fungsinya semua dalam 1. Anda yang memakai cermin mata tu, mesti pernah rasa letih pada bahagian mata kan? Apakata cuba Celgynic Gold pula untuk tingkatkan kesihatan mata?
 

 

 Image result for duzhong

 
 
Duzhong merupakan kulit kering Eucommia atau pokok getah. Mempunyai kebaikan dalam menguatkan tulang dan otot serta mengurangkan tekanan darah.
 


Khasiat lain Celgynic Gold
 
1. Menggalakkan kesihatan jantung dan saluran darah dengan menghambat pembentukan plak pada dinding arteri. Seterusnya mencegah aterosklerosis dan penyakit jantung . 

2.  Menggalakkan kulit dan rambut yang sihat serta melembutkan dan melembapkan kulit dan rambut. Sesuai untuk anda yang sering mengalami masalah keguguran rambut, kebotakan dan uban.

3. Ejen pengemulsi yang semula jadi iaitu bertindak sebagai pemecah lemak supaya mencairkan “lemak keras” dan meningkatkan metabolisme lemak yang lebih efisien.

4. Memelihara kesihatan hati dan mengurangkan risiko pembentukan batu karang.
 

 
Cara pengambilan Celgynic Gold
 
2 kali sehari sebanyak 4-6 softgel setiap kali selepas makan (sarapan dan makan malam).
 
 
 
Sebahagian herba tradisional tersebut sukar didapati dan menyebabkan keluaran Celgynic Gold berkala dan LIMITED.
 
Jadi, jangan lepaskan peluang untuk anda dapatkan CELGYNIC GOLD yang amat LIMITED ini sementara stok masih ada. Hubungi saya pada no di bawah.
 
 
 
Fateha Fatin
+6013 7706136
 

Cara Hilangkan Gatal Resdung

Siapa kat sini ada Resdung? Kita geng lah nampaknya. Saya newbie dalam resdung. haha boleh gitu ek newbie... Sebelum ni tak pernah terbayang yang diri ni akan dapat resdung yang sampai meleleh teruk dan kesannya sampai ke muka. Mujurlah resdung saya ni tak sedekah jerawat kat saya. Tapi yang peritnya, resdung saya ni hadiahkan rasa gatal-gatal dan merenyam teruk.

Normally rasa gatal-gatal kat muka ni menyinggah bila saya tak jaga pemakanan. Contohnya, makan seafood, makanan berminyak, makanan yang mengandungi gula berlebihan seperti kek, coklat, cookies, ais krim (kesukaan saya semua ni, aduhaiii). Sepatutnya saya perlu kurangkan dan elakkan ambil makanan ni semua. Tapi saya tak mampu! huhu

Seafood bukan favourite saya. Tapi saya suka makan steamboat yang penuh dengan seafoods!

OMG my fav snacks! Tak lengkap hidup tanpa fries!

Disebabkan kulit muka saya ni juga jenis yang sensitif, memang selalu la saya terpaksa hadap gatal-gatal ni semua. Pencuci muka yang dulu saya pakai elok licin kulit muka, sekarang semua kena bertukar kepada yang NATURAL, BEBAS PARABEN, BEBAS SLES. Kalau uols juga mempunyai kulit sensitif dan resdung, wajib lah bertukar kepada pencuci muka dengan ciri-ciri di atas ye untuk elakkan kulit muka uols makin merenyam, merengsa, gatal-gatal dan pedih! huhu
 
 
Okay, nak tau saya gunakan apa?
 
 
 
 
 
Selain daripada 2 jenis pencuci muka yang natural dan organik untik kulit sensitif saya ni, saya juga amalkan mencuci muka dengan Marine Essence Beauty Bar. Sabun Marine Essence ni sangat jimat dan praktikal kerana ia 2 dalam 1 iaitu boleh digunakan di muka dan seluruh badan.

Kebiasaannya saya gunakan sabun ni ke atas kulit muka bila rasa gatal-gatal resdung tu menyinggah. Lepas bilas muka tu, Ya Allah leganya uols! Takda dah rasa gatal-gatal teruk kat muka. Kandungan Minyak Tea Tree yang terdapat pada Sabun Marine Essence ni bertindak membunuh bakteria-bakteria yang terperangkap pada kulit muka.
 
Tiasa lagi rasa gatal-gatal, merenyam atau pedih-pedih pada muka hanya selepas sekali penggunaan.

 
Haa, menggaru-garu lagi ke kulit muka tu?
Sudah-sudah la tu, meh cuba Marine Essence Beauty Bar untuk hilangkan Gatal-gatal Resdung uols tu.
 
 
Harga Marine Essence Beauty Bar

RM 120 sekotak (3 ketul)
RM 40 (seketul)

PERCUMA Postage
PERCUMA COD Seluruh Pasir Gudang

 
Tunggu dulu! Uols inginkan HARGA ISTIMEWA daripada saya? Hubungi saya pada no di bawah ya

 
Fateha Fatin
+6013 7706136

 
 

Review: Nusantara Coffee Scrub

Hi everyone. Today I would like to share with you guys my experience of using Nusantara Coffee Scrub. I'm sure many of us ladies would scrub our face and body at least once a week. Have you heard and tried Coffee Scrub? I love to described myself as coffee addict and I feel soooo excited when I found this coffee scrub.
COFFEE SCRUB 

The only brand  that I've been using for almost three months until now  is NUSANTARA COFFEE SCRUB. I've been searching coffee scrub through Instagram and I found this brand at a very reasonable price. It has two types of packaging; 100gram and 200gram. I bought the 200gram and as for my usage (1-3 times per week), it last up to two months. The price for 200gram was around RM 28 (not include the postage charge)  at that time. Very cheap right? Student also can buy! hehe

This was my first try. What I can say is the coffee scrub is 100% organic which made of coffee ground, brown sugar and extra virgin oil. The smell of the coffee is sooo good while the brown sugar is suitable for my sensitive skin as it doesn't irritate my skin compared to salt based scrub. However, the texture of the coffee ground is a lil bit dry and might feel uncomfortable when it touches the skin unless you applied it slowly and smoothly with circular motion until it mix well. I really love it! My skin feels so smooth after rinsing and feel moisturized due to the benefit of evo in the scrub mixture. This coffee scrub really did a good job in exfoliating the dry skin/dead skin cells and make your skin looks even and brighter.

I personally love this brand and I did repeat the purchase but for the 2nd time, I tried the new ICED MOCHA SCRUB.

ICED MOCHA SCRUB


Basically the basic function is still the same but it got additional ingredients; cocoa and peppermint. The cocoa leaves the smell of mocha coffee and many of us know that cocoa is one of the best sources of antioxidant. It helps in slowing down the aging process and leaves your skin smooth! The peppermint will give you a cooling and calming effect on your skin. I bought this 100gram ICED MOCHA SCRUB at introductory price, RM 16 (not include postage charge). Normal price might be around RM 20.

Between these two, I would prefer the ICED MOCHA SCRUB and what about you guys? Would you like to try this brand or DIY at home? Mind to share your experience and leave your comments down below :)

Marine Essence Body Wash hilangkan gatal-gatal di badan

Masalah kulit seperti gatal-gatal di badan ni agak normal. Pelbagai sebab gatal-gatal di badan ni boleh terjadi antaranya ialah alergik pada sesetengah makanan, panas dan peluh. Selain daripada tu, kulit kering juga boleh menyebabkan badan rasa gatal dan tidak selesa.

Adakah anda mengalami masalah gatal-gatal pada kulit?

Saya suka cadangkan customers untuk cuba rangkaian produk Marine Essence Body Wash kerana ia telah dirumus khas dengan ramuan semulajadi untuk membersih, menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit.

Antara ramuan semulajadi yang terkandung dalam Marine Essence Body Wash ialah:

Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.

Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.
 
Biji Minyak Jojoba
- Pelembap kulit semulajadi


Alhamdulillah, asbab penggunaan Marine Essence Body Wash ni, customer saya sangat berpuas hati bila beliau kata gatal-gatal di badan emaknya sudah makin berkurangan. Dan ia juga sesuai untuk kegunaan seisi keluarga dan boleh digunakan untuk anak kecil.

Hal ini kerana Marine Essence ni diformulasi TANPA Paraben dan TANPA SLES yang dapat mengelakkan kerengsaan pada kulit. Jadi untuk anda yang mempunyai kulit sensitif, mahupun anak kecil, Marine Essence adalah pilihan terbaik untuk kegunaan seharian.
  
 
 
 
Untuk pengetahuan, Marine Essence Body Wash juga telah mendapat pengiktirafan  READERS' CHOICE AWARDS, 2015. Ini menandakan produk ini telah pun menjadi pilihan ramai yang mementingkan produk berasaskan semulajadi dan organik. Botolnya yang slim juga amat praktikal dan memudahkan untuk anda bawa semasa travel tanpa perlu memakan ruang luggage. Dalam erti kata lain, jimat ruang.
 
Tak perlu ragu-ragu lagi, anda boleh rasai sendiri kesegaran dan kebaikan Marine Essence Body Wash pada harga yang mampu milik iaitu RM 38 sebotol (250ml).
 
 
 
Fateha Fatin
+6013 7706136