Premium Beautiful Harga Murah 2017




Anda dah tahu dan dah lama survey Premium Beautiful? Tak sabar nak pakai PB? Boleh direct contact saya, Fatin +6013 7706136 untuk ketahui Promosi Premium Beautiful terkini dan booking set PB anda sekarang.

=============================

Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan ataupun korset yang telah lebih 20 tahun berada di pasaran Malaysia.
 
Apakah ciri-ciri istimewa Premium Beautiful yang menjadikan ia pilihan utama wanita di Malaysia?



Premium Beautiful kini terdapat dalam dua jenis iaitu, Classic dan Elegance. Seperti gambar yang di bawah, PB Classic adalah yang warna hitam dan PB Elegance yang warna kelabu. 

Kedua-dua PB Classic dan PB Elegance masih lagi mengekalkan ciri-ciri keistimewaan yang sama iaitu:




Perbezaan Premium Beautiful Classic dan Premium Beautiful Elegance
 
Perbezaan antara PB Classic dan PB Elegance ialah pada fabriknya dan reka bentuk di mana PB Elegance lebih lembut selembut sutera dan sejuk ibarat "aircond bergerak". Rekabentuk nya juga lebih elegant dengan renda-renda berwarna kelabu yang lebih menyerlah.

Cadangan Pemakaian
 
Untuk anda yang mengalami masalah badan besar, berat badan berlebihan dan ingin hilang inci, anda bolehlah dapatkan PB Classic dahulu kerana fabrik nya yang lebih melekap di badan dan secara tidak langsung mempercepatkan proses pembakaran lemak.

Untuk kesan optimum, pemakaian PB haruslah konsisten selama 8 jam sehari. Setelah anda kehilangan inci dan mendapat bentuk badan yang diidamkan, anda boleh bertukar atau dapatkan set tambahan PB Elegance yang sememangnya lebih lembut macam sutera, sejuk dan membantu mengekalkan bentuk badan baru anda tersebut!

Untuk anda yang sememangnya berbadan kecil, dan pemakaian PB atas dasar masalah kesihatan, anda juga disarankan untuk terus dapatkan PB Elegance.

Wajah-wajah Ceria Premium Beautiful!
















 
Feedback dan Testimonial Premium Beautiful
 






Harga Premium Beautiful
Harga Premium Beautiful adalah berbeza mengikut saiz. Untuk ketahui saiz PB anda, beberapa ukuran bahagian badan diperlukan. Anda boleh rujuk link di bawah untuk langkah-langkah mengambil ukuran Premium Beautiful.


Dan khas untuk anda, yang ingin dapatkan Harga Premium Beautiful pada harga istimewa, saya nak tawarkan promosi hebat, REBAT DISKAUN...

RM 150 untuk 1 set Premium Beautiful
RM 400 untuk 2 set Premium Beautiful


Cara Pembayaran Premium Beautiful

Sekiranya anda dah setuju untuk dapatkan Premium Beautiful, terdapat beberapa cara pembayaran yang fleksible iaitu melalui;

Cash
Credit Card
Ansuran Bulanan


Hubungi saya pada no di bawah untuk ketahui cara pembayaran dengan lebih lanjut.


Fateha Fatin
+6013 7706136

Resipi Overnight Oats untuk Sahur dan Diet

Sebenarnya saya ni tak berapa nak makan oats sangat. Tapi disebabkan kat dapur tu ada pula balance sikit oats, apa lagi kita cuba-cuba jelah buat Overnight Oats ni. hehe Lagipun bahan-bahan dan cara buat nya mudah sesangat, just tuang-tuang gitu. Tambah pula dengan bulan Ramadhan sekarang ni kan, sesuai sangat bila dah prepare siap-siap overnight oats, boleh la makan time sahur nanti.

Bahan-bahan nya pun simple je uols. Boleh je nak tukar-tukar dgn apa je yang ada kat dapur tu hehe. Macam saya, saya gunakan:

1. Oats
2. Yogurt (any brand and any perisa pun boleh)
3. Potongan buah, saya guna manga je (uols boleh juga try strawberry and all the berries, epal, kiwi, pisang, kekacang macam badam atau walnut dan sebagainya la ikut suka dan kreativiti masing2 hehe)
4. Chia seeds (optional)



Cara nak sediakan Overnight Oats sangat lah mudah:
 
1. Sediakan glass jar
2. Masukkan oats dalam 4-5 sudu (atau ikut kesesuaian bekas yang uols gunakan)
3. Tuangkan yogurt untuk lapisan pertama
4. Untuk buat layer seterusnya, masukkan lagi oats dan selang seli dengan yogurt
5. Tuangkan lagi yogurt pilihan uols
6. Akhir sekali, masukkan manga dan taburkan sedikit chia seeds
7. Masukkan dalam peti sejuk dan simpan semalaman

Hasilnya macam kat bawah ni, uols boleh ambil semasa bersahur supaya boleh kenyang lebih lama puasa esok harinya hehe

 


Selamat mencuba!
 

Buffet Ramadhan Johor 2017 - Tanjong Puteri Golf Resort

Salam Ramadhan semua

Bila tiba Ramadhan, mesti ada yang suka cuba-cuba menu buffet di luar kan? Selalunya hotel atau restoren akan buat early bird promotions sebulan sebelum Ramadhan gitu. Tapi masa tu kita ni tak berapa nak hirau, tak da perasaan tengok buffet tu suma. Makanya terlepas la harga jimat early bird.


Dah mula puasa baru lah menjejes airlioq tengok pakej2 buffet tu. So untuk Ramadhan kali ni, kita baru cuba 1 pakej buffet ramadhan sekitar Pasir Gudang di Tanjong Puteri Golf Resort. Pengalaman selalu makan kat sini not bad sesedap tau rasa dia.
 
So kita pun calling2 la TPGR untuk booking dulu. RM 78 x 6 pax dewasa. Kanak-kanak lupa berapa rate nya hehe . Since rumah dekat je tak sampai 5 minit dah sampai, kita pergi lagi 10 minit berbuka je hehe. Sampai-sampai pula, memang surprise la sebab tak penuh orang sangat kali ni. Atau mungkin sebab kita pergi on weekdays kan. Maybe weekends penuh tak pasti la.
 
 
Sebelum azan, siap2 lah amek sikit2 dulu kan, kita macam biasalah, memang segala sup dan bubur kita amek dulu hehe. favourite lah katakan. So far yang ada masa tu, Sup daging yang ni sedap gila! mushroom soup dan bubur asyura.
 
 
 
 
 
Tak berapa nak sempat snap menu haha sebab teruja sangat kot tengok makanan. Hidangan secara buffet ada, yang ala-ala stall pun ada. Buffet nya banyak juga ada masakan melayu dan kampong.

Ada juga counter dessert macam kek dan kuih semua tu, tapi kita tak ambil pun. haha Stall ABC, aiskrim pun ada, just request staff tu akan buatkan ABC untuk kita. Tapi paling win TEH TARIK dia weh! Ya Allah sedap gila! haha. Dia tarik kaw kaw depan2 kita.

Stall untuk makanan yang bbq, bakar dan ala-ala masakan panas/goring pun ada tau. Ni kita belanja sikit la menu yang sempat ambil di bahagian stall nya. Semua sedapppp. Especially beef tu laaa mmg favourite la. Sos nya semua sedap lah bagi kitorang ni. Kambing pun ada tapi kita tak makan kambing. Sekian. hehe

Ayam tandoori
Capati
Sate ayam
Sosej
Beef slice (sedapppp)
 
 
Dah habis makan? Apa lagi, bayar lah bil haha.
Kat bil tu ada juga alamat dan contact no Tanjong Puteri Golf Resort tu ya kalau uols nak booking.
 
So uols ada yang dah berbuka buffet ramadhan sekitar Johor Bahru tak?
Boleh tinggalkan komen mana tau kita boleh cuba juga ;)

 

Iklan Raya Premium Beautiful Elegance 2017

Tiap tahun kita dok nanti Iklan Raya mana yang best kan? hehe
Uols dah tengok Iklan Raya Premium Beautiful Elegance ni?
Kalau belum, sila lah klik PLAY je pada video di bawah okay?
 


 
Best? Lawak kan? hahah
Kemain eh pakcik-pakcik, abang-abang tu geram ya.
Amboiii sangat nih!
 
Ngeri sungguh uols kalau beraya dengan lemak botingkek
Segan, malu hilang confident!
Jadinya apa perlu uols buat?
#Selamattt kan raya mu!
 
Tak tau cara nya?
 
Mudah je, uols boleh contact saya: +6013 7706136 untuk Free fitting dan booking Premium Beautiful.
 
Untuk uols yang pertama kali dengar tentang PB, ia terdapat dalam dua jenis iaitu:
 
 
Premium Beautiful Classic
 
 
 
Premium Beautiful Elegance
 
 
 
Uols suka yang mana satu?
Kalau dah suka, jangan tangguh lagi, #Selamattt kan diri, kengkawan, kakak dan adik-adik uols sekarang!
 
Jangan risau bab harga. Kita ada beberapa cara bayaran tau.
Dan Promo Khas untuk Raya 2017, uols boleh pakai PB dengan bulanan RM 100 sahaja!
 
Apa tunggu lagi tu? Set PB Ansuran amat terhad!
Capai fon, buka whatsapp. Text saya sekarang tau!
 
 
Fateha Fatin
+6013 7706136
 
 

Drummer Reunite

Hi uols, lama tak update blog kan, kali ni kita nak share sikit tentang jamming session cum mini reunion dengan kenalan female drummers Mac lepas. 

Actually kitorang ni kenal dah almost 2-3 tahun juga. Pernah plan nak jumpa dan jamming sama tapi selalu tak jadi. haha Yelah sebab nya selalu clash masa dan masalah jarak.

Antara kitorang ni ada yang dari KL dan Johor. Jadi nak setting masa tu agak payah. Dan kali ni pun kebetulan saya oustation urusan kerja di Shah Alam, alang-alang tu selit masa sekejap la jamming suka-suka je uols. Kemain sambil menyelam minum air kan. haha Actually, ada lagi ni sebenarnya female drummers lain yang tak dapat join sebab yang ni memang unplanned pun. Jadinya, mana yang sempat jelah ya kali ni.



Introduce to you drummer power dua orang ni, yang tengah tu Kak Begum. Drumming relax je, tapi power. Eh orang lama ni! Memang happening sangat la bila ada akak ni. Yang hujung kanan tu, Mieza, yang ni power habis, kalau ada terceper masa drumming tu memang dia pandai cover baik punya. 




Yang best nya Mieza boleh pulak main lagu fav kita malam tu, Careless Whisper by Seether! haha kita nak main lagu ni pun tak lepas lagi padahal takda lah susah mana rasanya kot. Kita je yang tak reti sebenarnya. haha Malam tu kita ada record juga few videos, once dah ready nanti kita boleh share ke uols ya kalau berminat nak tengok la hehe



Okay, yang si comel ni pula Sirhan, anak kepada kak Begum. Ingat lagi masa kita jumpa Sirhan ni dia baby-baby lagi... comel habis, sekarang membesar dengan handsome dan bijaknya, haha. Speaking London dan baik je dengar kata. Pandai pulak tu dia berjoget-joget time orang tengah jamming. haha

Berangan jap... kalau ada anak lelaki pun kita nak dedahkan sikit dengan muzik. What instrument ya? Ermmm i think Violin lah, macam David Garrett! OMG so cute and talented tau masa David kecik-kecik dlu! hahaha uols tak tau siapa tu? Cuba la google okay!

Love,
Fateha Fatin

N'licious Pengurai Lemak

Anda dah pernah dengar produk terbaru keluaran SHOM ni?
N'licious atau Pengurai Lemak ni sangat istimewa kerana ia telah dirumus khas dengan 118 jenis buah-buahan, sayur-sayuran, herba dan cendawan.
 
 


Selalu makan luar dan makan fast food
Macam saya sendiri, yang selalu terlupa nak ambil buah sebelum/selepas makan, memang perlu sangat ambil N'licious ni. Lagi-lagi kalau sering makan luar atau makan fast food, memang harus lah jawabnya consume N'licious supaya badan kita terima nutrient yang mencukupi! Bila zat dan nutrient mencukupi, mestilah kulit pun jadi lebih sihat, lembut dan flawless.


N'licious sebagai Pengurai Lemak
Dan paling best, N'licious ni bertindak sebagai Pengurai Lemak. Ini sangat penting supaya apa yang kita makan tu lebih mudah dicerna dalam molekul2 yang kecil. Jadi dapat lah elakkan perut rasa macam kembung atau sebu sebab penghadaman tak lancar kan.
 
Secara tak langsung, dapat kurangkan perut buncit! hehe Best kan! Memang dah jadi favourite saya la N'licious ni sekarang.

Sedap dan mudah dimakan
N'licious ni berbentuk liquid yang agak pekat dan rasanya masam. Memang tak muak langsung! Sesuai sangat untuk anda yang tak suka consume tablet atau susu/protein bagai. kadang tu kan, 1 sachet ni pun rasa macam nak lagi, nak lagi! Memang sedap lah!

Cara consume nya pun sangat mudah. Anda boleh terus koyak sachet dan minum atau pun boleh bancuh dengan air masak sahaja.



 
 
 
 
Feedback Pengguna N'Licious



Dapatkan N'licious sekarang pada harga pengenalan Istimewa!
 
 
Fateha Fatin
+6013 7706136
 

Pengenalan kepada Celgynic Gold (Fat Shooter)

Sel yang sihat akan memberi impak positif kepada kesihatan yang baik. Celgynic Gold dirumus dengan kombinasi instimewa Lesithin dan herba tradisional yang tidak ternilai khasiatnya iaitu Lingzhi, Cordyceps, Goji Beri, Ginseng Amerika dan Duzhong.
 

 

Kandungan dan Khasiat  Celgynic Gold
 
Image result for Egg Yolk
 
Lecithin daripada kuning telur kaya dengan nutrient penting seperti Choline. Choline amat penting dalam fungsi mental dan perkembangan otak. Meningkatkan daya tumpuan dan kebolehan pembelajaran lebih meningkat.
 
 
Tujuan utama saya consume Celgynic adalah sebab di atas. Maklumlah, saya ni kuat pelupa. Apa yang berlaku siang hari, malam harinya pun belum tentu saya mampu ingat tau. Anda ada tak yang pelupa tahap macam saya ni?

 

Image result for lingzhi
 
Lingzhi yang terkandung dalam Celgynic Gold membantu dalam meningkatkan fungsi imun dengan merangsang sel-sel darah putih. Ia bertindak sebagai antibakteria dan menghalang pertumbuhan bakteria dan virus.

 
Bila dah namanya menghalang pertumbuhan bakteria dan virus, memang sesuai sangat untuk anda yang selalu terkena demam atau selsema. Anda perlukan perlindungan dalaman sekiranya anda seorang yang senang dijangkiti penyakit. Setuju?

 
Image result for cordyceps

Cordyceps secara tradisinya dianggap sebagai ejen utama bagi memulihkan tenaga, menggalakkan panjang umur dan meningkatkan kualiti hidup. Ia juga membantu dalam menguatkan sistem imun dan meningkatkan stamina serta membaik pulih sistem pernafasan.


 
Untuk anda yang selalu rasa letih disebabkan aktiviti harian, dan supermom di luar sana, jangan biarkan badan lunyai tau. Tingkatkan kembali stamina dan sistem imun dengan mengamalkan celgynic Gold. Yang kerap diserang semput atau asthma juga boleh cuba Celgynic Gold!
 
 
Image result for American Ginseng Root

Ginseng Amerika terkenal dengan kebaikannya dalam meningkatkan sistem imun, menghalang pertumbuhan tumor dan meningkatkan prestasi serta kesihatan mental.

 
 
Image result for goji berry

Goji Berry mengandungi sumber vitamin C dan serat yang tinggi dan kalori yang rendah. Ia juga kaya dengan antioksidan yang menyumbang kepada kesihatan mata.

Mujurlah jumpa Celgynic Gold ni yang sangat bermanfaat untuk saya yang rabun ni kerana fungsinya semua dalam 1. Anda yang memakai cermin mata tu, mesti pernah rasa letih pada bahagian mata kan? Apakata cuba Celgynic Gold pula untuk tingkatkan kesihatan mata?
 

 

 Image result for duzhong

 
 
Duzhong merupakan kulit kering Eucommia atau pokok getah. Mempunyai kebaikan dalam menguatkan tulang dan otot serta mengurangkan tekanan darah.
 


Khasiat lain Celgynic Gold
 
1. Menggalakkan kesihatan jantung dan saluran darah dengan menghambat pembentukan plak pada dinding arteri. Seterusnya mencegah aterosklerosis dan penyakit jantung . 

2.  Menggalakkan kulit dan rambut yang sihat serta melembutkan dan melembapkan kulit dan rambut. Sesuai untuk anda yang sering mengalami masalah keguguran rambut, kebotakan dan uban.

3. Ejen pengemulsi yang semula jadi iaitu bertindak sebagai pemecah lemak supaya mencairkan “lemak keras” dan meningkatkan metabolisme lemak yang lebih efisien.

4. Memelihara kesihatan hati dan mengurangkan risiko pembentukan batu karang.
 

 
Cara pengambilan Celgynic Gold
 
2 kali sehari sebanyak 4-6 softgel setiap kali selepas makan (sarapan dan makan malam).
 
 
 
Sebahagian herba tradisional tersebut sukar didapati dan menyebabkan keluaran Celgynic Gold berkala dan LIMITED.
 
Jadi, jangan lepaskan peluang untuk anda dapatkan CELGYNIC GOLD yang amat LIMITED ini sementara stok masih ada. Hubungi saya pada no di bawah.
 
 
 
Fateha Fatin
+6013 7706136