Cara Penjagaan Premium Beautiful

Kisah bermula bila seorang client I, yang dah ada Long Girdle(beli daripada agent lain), kemudian contact I sebab nak tambah piece lain iaitu nak beli Long Bra pula. Borak punya borak, dia cakap Long Girdle yang dia baru beli beberapa bulan tu dah mula mereput, koyak sana sini. I pun tanya2 lah camna cara dia jaga, basuh camna kan. Rupa2nya, tengok lah jawapannya... hehe



Alhamdulillah setakat ni my clients yang lain tiada masalah PB baru pakai beberapa bulan jadi rosak. Sebab they all semua hanya gunakan Premium Beautiful Natural Wash (PB Wash) untuk penjagaan. PB Wash ni memang khas untuk cucian Premium Beautiful dan juga sesuai untuk pakaian-pakaian yang eksklusif yang memerlukan extra care. PB Wash membantu dalam memastikan Premium Beautiful bersih, lembut dan memberi haruman yang menyegarkan. Penggunaan PB Wash juga dapat mengelakkan fabrik PB daripada mengecut, meregang mahupun luntur warna.


Untuk mencuci PB, you all hanya perlu gunakan cucian tangan. Penggunaan mesin basuh boleh mengakibatkan struktur PB seperti tetulang patah/lari kedudukan dan fabrik boleh rosak seperti koyak/tercarik.
Cara-cara penjagaan Premium Beautiful menggunakan PB Wash adalah seperti di bawah: 
  1. Tuangkan 1-2 penutup botol PB Wash ke dalam air dan rendamkan PB you all. Dilarang sama sekali untuk masukkan apa2 peluntur tambahan yaaa ke dalam air rendaman PB Wash!
  2. Bersihkan secara lembut pada bahagian yang kotor selama 15 minit.
  3. Bilas sekurang-kurangnya 3 kali dengan air bersih. (Jangan perah dengan tangan).
  4. You all hanya perlu gunakan tuala yang kering dan tekapkan pada PB yang dah dibilas tadi untuk  menyerap semua kandungan air.
  5. Kemaskan bentuk pakaian dalam kepada bentuk asal.
  6. Keringkan PB you all di tempat yang berangin(bawah kipas) dan kering serta jauh daripada sinaran matahari (Sinaran matahari boleh mengganggu fungsi FIR yang terdapat pada PB).

Tips:
  1. Perhatikan air rendaman, kalau keruh semacam, tu petanda banyak sangat toksin kat badan you all, so tu lah toksin yang dikeluarkan oleh PB ni. Ni normally terjadi untuk yang awal2 pakai PB. Nanti bila dah lama2, kurang dah toksin tu, air rendaman akan jadi jernih jeee.
  2. Jangan sesekali seterika PB you all sebab kononnya urgent, nak cepat kering yaaa. 


Kesimpulannya, PB ni kalau kita jaga betul, memang boleh tahan lebih 3 tahun dalam keadaan yang sama macam 1st time beli tauuu. Untuk you all yang bakal memiliki PB, sila consider untuk dapatkan sekali PB Wash ya. Elakkan sama sekali menggunakan detergant lain sebab ni boleh merosakkan fabrik dan juga fungsi FIR pada PB. Tak kurang daripada tu, ada juga clients yang cakap nak guna air biasa je, tak nak guna PB Wash (mungkin kes nak jimat?). Well, untuk bersihkan toksin2 yang dikeluarkan dan melekat pada PB selepas pemakaian, you all memang memerlukan hanya PB Wash. Tak perlu pencuci mahupun peluntur tambahan yaaa.

Untuk you all yang baru memiliki PB atau yang sudah habis stok PB Wash, boleh contact I segera untuk dapatkan PB Wash:

+6013 7706136
Fateha Fatin

No comments:

Post a Comment